Anselmo:
Lansky:
Az olaszokra nem pusztán megszokásból - 1990 óta szurkolok nekik - szavaznék. Valahogy őket érzem a leginkább csapatnak (a németek mellett), olyannak, amelyben nincsenek igazán nagy különbségek a csapatrészek között, miközben egyikre sem mondanám, hogy gyenge. A többi esélyes esetében azt látom, hogy vannak kiemelkedő csapatrészeik (az argentinoknál és az uruknál a támadósor, a spanyoloknál a középpálya, a braziloknál a védelem) és viszonylag nagy a minőségbeli különbség ezek között. Az olaszoknál a középpályát gyakorlatilag nem lehet gyengén összerakni, a támadósort szintén nem. A védelem pedig általában hozza magát. Ebből a szempontból a németeket tartom a másik esélyesnek, mert a védelem és a középpálya nagyon jó, talán a támadósor a gyengébb.
Éppen ezért nem értem, miért nem számolnak megint Olaszországgal. 2 éve EB-ezüstérmes, majd Konföderációs-kupa bronzérmes lett a csapat, és a csapatrészekről minden igaz, amit írtál Lansky.
Erős, és nem kicsit. A középpálya Pirlo, De Rossi, Montolivo, Marchisio, Verratti merítéssel bivalyerős, a támadósorban Balotelli mellett Insigne, Rossi vagy akár Immobile és Destro is roppantul tehetséges és fiatal összetétel, a védelemmel pedig sosincs nagyobb gond, Chiellini, De Sciglio, Bonucci, Barzagli vagy Ranocchia azért elég jó merítés, Abatét szándékosan ide sem vettem. Kapusposzt hibátlan, mint 40 éve mindig :)). Attól nem kell tartaniuk minden esetre, hogy a nagy nyomás és elvárások agyonnyomják őket, a braziloktól, a németektől, a spanyoloktól, és nem különben az argentin csapattól viszont mindenki puccparádét vár el már az első meccsektől. Ez meg őket béníthatja meg erősen.
Az olaszoknak szerintem a csoportkör lesz a vízválasztó. Kicsit aggódok amiatt, hogy a halálcsoportba kerültek, ugyanis nekik - finoman fogalmazva - nem épp ez a szakasz az erősségük... Annak sem örülök, hogy pont az angolokkal kezdenek, akik bár gyengébbek náluk, erre a meccsre egész biztosan fel fogják szívni magukat. Az esélyesség terhe az olaszokat fogja nyomni (reméljük, nem agyon), egy meccsen pedig bármi megtörténhet.
Ha viszont meglesz valahogy a továbbjutás, akkor simán lehet belőle érem, akár még arany is. Onnantól kezdve már tényleg nem lesz (lenne) teher a Squadra Azzurra-n, és ők meccsről meccsre jobban szoktak játszani.
Ahogy most nézem a sorsolást, az azért kemény, hogy a brazilok csoportja a nyolcaddöntőben a spanyol-holland csoporttal játszik keresztbe... Mondanom sem kell, durva lenne, ha a házigazdák már akkor búcsúznának, a két említett európai közül tehát valamelyiknek rettenetesen fel kell kötnie a gatyát. Az mindenesetre már most borítékolható, hogy a három, végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat közül valamelyik irgalmatlanul pofára fog esni. Gyanítom, nem a brazilok lesznek azok, és mivel baromira unom már őket, nem bánnám, ha a spanyolok szívnák meg.
A franciák és az argentinok közül szerintem minimum az egyik meglepetést(?) fog okozni, amiben segítségükre lehet a gyökér sorsolás is.
Mindenesetre én ennek a VB-nek is (mint mindegyiknek, ideértve az EB-ket is) óvatosan indulok neki, és - amellett persze, hogy FORZA ITALIA - úgy vagyok vele, hogy nekem mindegy, csak a németek meg ne nyerjék!!:-)
Elküldve: 2014.05.14. 08:01
#