Ibrahimovic talán az egyetlen olyan Milan játékos, aki klasszisként ment el, és visszatérése után is az maradt. Mindenki más már megtört emberként (játékosként) tért vissza sok évvel később, és bár részben nosztalgikus okokból, részben puszta szeretetből örültem nekik, de lényegében már semmit nem tudtak hozzátenni a csapathoz. Akár Kaká, akár Shevchenko vagy éppen Boateng volt az, rájuk sem lehetett ismerni a visszatérésük után, a svéd pedig mintha csak ott folytatná, ahol abbahagyta, csak hát közben eltelt laza 8-10 év... talán ők maguk is csak kúrálódni jöttek haza, a régi sikerek és biztonságos oltalom színhelyére, míg Ibrahimovic még tényleg komoly céllal és feladattal akart résztvenni a projektben. Ez a fajta - személyében rá egyébként is jellemző - motivációs adottság is nagy szerepet játszik a mostani szériában, persze az is, hogy közel 40 évesen van olyan fizikai formában, ahogyan szegény Kaká már akkor is, amikor Ibra még csak az első időszakát töltötte itt...
A másik oldalról nézve viszont hatalmas veszély van ebben az Ibra-függésben. És ezt most nem is csak a pályán értem, hanem azon kívül is. Előbb-utóbb a többieknek is fel kéne nőniük ahhoz, ahogy a svéd nélkül intézzék el ezeket a meccseket és konkuráljanak a rangadókon is, mert nélküle itt ma reggelig se nyertünk volna, és egy kiesőhelyen álló csapat volt az ellenfél, azért ne feledjük ezt sem. Most belefért a számtalan gyenge egyéni teljesítmény, talán csütörtökön is megengedhető lesz, mert már van 6 pont. De vasárnap a Hellas ellen biztosan nem, és jó lenne egy friss és üde csapatot látni egy hét múlva - akár annak árán is, hogy a Lille elleni meccset most kicsit elengedjük. Még csak alig van november, 5 cserével lehet játszani, folyamatos a rotálás, mégis teljesen el vannak készülve nem kevesen már most... mi lesz itt márcusban? Persze, ha lesz még futball, mert el tudom képzelni, hogy addigra már háromszor betilják. Talán a rövid nyári szünet is benne van, de pl. korábban egy EB / VB idején is csak ennyi maradt pihenni a nyáron, és mégsem tapasztaltam korábban ilyen gyors amortizálódást. Szóval számomra ez érdekes jelenség, és nyugtalanító is.
Elküldve: 2020.11.02. 08:19
#