Várható kezdőcsapat: G. Donnarumma - Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo - Kessié, Tonali - Brahim Diaz, Calhanoglu, Saelemaekers - Rebic.
rossonero01:Nagyon kellene most már, hogy alakuljon valamit ő is. Különben ő lesz a következő Paqueta. Vele nem tudom mi van. Ha el akarjuk adni, miért nem viszi már el valaki... vagy legalább adjuk kölcsön. Ha meg nem, azért ő is játszhatna kicsit. Vagy ennyire rossz lenne edzésen? A mostani szituációnak esetében semmi értelme.
Leao mozgása nekem tiszta Pogba. Nyilvánvalóan megvannak a kvalitásai de egy-két büdös nagy pofont elhelyeznék az arcán, hogy agyilag is összekapja magát. Kocorászott vissza védekezni, pedig 5perce sem volt a pályán. Ibrának remèlem gondja lesz rá.
Kucka:Én tisztában vagyok vele h kb egy hete edz. Támadásban nagy potenciál van benne amit meg is mutatott, ahogy begaloppozott és majdnem vágott is egy gólt. Amúgy nyilván nem vártam csodát tőle,csak azt, hogy abban a 10percben amíg pályán volt ne lötyögjön vissza védekezni, mert nem olyan nagy sztár még, hogy ezt megtehesse. Nem most először látom ezt tőle. Fiatal, nagy jövő állhat előtte, de neki is áldozatot kell hozni a csapatért. Főleg ilyen korban. Nem volt gond belőle,mert nem egy Juve volt az ellenfél és nem is ezen akarok rugózni, csak megemlítettem, mert úgy látom a csapat szinte minden tagja mostanában nagyot melózik meccsről-meccsre.
Leao kihagyta a teljes előszezont. Mit vártok tőle? Sztem a cseréje után, a bal oldal azonnal felébredt. Az eredmény ok. Mindegy, hogy ki szerzi a gólokat, a lényeg a győzelem.
Anselmo:Az ellenfelek valóban nem voltak eddig erőfelmérők, de 1-2 évvel ezelőtt biztos, hogy nem hoztuk volna le 6 ponttal ezt a két mérkőzést. Valahogy nem érzem azt, hogy tele lenne a gatya, vagy, hogy szerencsénk lenne. Magabiztos játékkal vertük mindkét ellenfelünket, persze voltak még kiingások, és nem ment minden flottul, de a rangadókon több területünk is lesz majd a kontráinkra. Továbbá, eléggé foghíjas a csapat, se Ibra, se Romagnoli, és most már Rebic is hiányzó. Ráadásul olyan megbízható cserék sincsenek mint Conti, Musacchio vagy éppen Leao, akinek még formába kell lendülni.
Hogy a Crotone nem elsőosztályú szintű csapat, azt talán vitatni sem érdemes. Sajnos évről-évre több olyan csapat jut fel a B-ből, amelyek teljesen érdemtelenek az elsőosztályú tagságra, és a háromból rendszerint kettő postafordultával megy is vissza a másodosztályba, méghozzá tükörsimán. Ez nem feltétlenül tesz jót a Serie A-nak sem, érdemes lenne valóban elgondolkodni a létszámcsökkentésen is, ha egyszer nincs 20 csapat Olaszországban, akiket jószívvel ki lehetne állítani egy nívós bajnokságra. De ez most egy dolog. Minket érintően legfeljebb annyi a lényeg, hogy aki ezek ellen "verőhibát" követ el, az szinte behozhatatlan hátrányba kerül a vetélytársakkal szemben. Mi tegnap nem követtünk el ilyet, de ennyi a pozitívum, több nincs. Ha már vetélytársak... az látszik, hogy mindenki kirobbanó formában van (a Romát kivéve), borzasztóan nehéz lesz megfogni a Juventus, Inter, Napoli, Atalanta és Lazio ötösből kettőt is (és persze a Romát sem kell még leírni). Talán meglesz a 9 pont itt az elején (és persze az El-főtábla is), és komolyabb erőpróba elé sem lesz kitéve a Milan szeptemberben és október első felében, de elnézve az eddigi meccseket, nekem az volt az érzésem, hogy nagy szerencsénk is ez így...Lehet beszélni energiatakarékosságról, meg a rengeteg hiányzóról is, ami maradéktalanul igaz is, mert ez is sokat nyom a latba, ezért is jó, hogy ebben a kritikus időszakban a sorsolás nem hozott az utunkba valamirevaló csapatot sem Olaszországban, sem azon kívül. De azért legyünk őszinték, recseg-ropog a szerkezet, nagyon messze van ez a Milan a nyári formájától. az eredmények jönnek legalább, de nyugalomra nincs sok okunk. A keret vészesen szűk egyes helyeken, komoly lyukak maradtak a kezdő 11-ben is, ami előbb-utóbb be fogja nyújtani a számlát. Ez nem a Crotone, a Spezia vagy a Shamrock ellen fog kijönni, de az Inter ellen, vagy egy-egy masszívabb középcsapat ellen már keményen megmutatkozhat. A szezon első 4 meccséből 3 clean sheet volt, mégis elképesztően ingatag volt a védelem még az ilyen másodosztályú kaliberű csapatok ellen is. Örüljünk a 3 pontoknak, kelleni fog még két győzelem a szünet előtt, de aztán remélem kiegyenesednek a dolgok, mert nem szeretnék már azelőtt kijózanodni megint, hogy épp csak elkezdődne az Oktoberfest.
Anselmo:Ahhoz, hogy biztosan meglegyen a 4.hely valóban kell még 1-2 ember legalább. Én arra céloztam, hogy reálisan versenyzünk a 4.helyért. A pluszt pedig Ibrahimovic jelentheti hosszútávon. Mindenesetre én még reménykedek 1-2 jó igazolásban. Hauge akár lehet a nagy fogás is a szélre, és a két szőke titán mellé érkezik egy harmadik(:
Minden tényezőt figyelembe véve én még nem érzem TOP4-ben a csapatot. Az igaz, hogy már nem vagyunk beláthatatlan messzességben tőle, de az utolsó lépés még hiányzik hozzá szerintem. Van egy többé-kevésbé rutinossá vált és minőségi gerinc, de ez még önmagában kevés lesz. Majdnem minden csapatrészből hiányzik még nekem egy-egy olyan játékos, akikkel reálisan nézve biztosan elérhető lenne a negyedik hely. A védelemben középről és a jobb szélről, előtte pedig legalább egy gólerős szélső - elsősorban Castillejo és Saelemaekers posztjára. Ha pedig nincs Ibrahmovic, akkor helyette nemigen van potens alternatíva. Ez nálam jelenleg egy tipikus "majdnem" csapat, majdnem mindenben elég jó, de csak majdnem, és így nem tudom, hogy mi lesz a vége. Szerencsés esetben meglehet a 4. hely a végén, de jelenleg 40-60% az arány nálam - a nem sikerül felé. Biztatóan indult a mercato, de aztán erősen besült és így 1 héttel a vége előtt azt mondanám, hogy egyelőre az "i"-re nem sikerült felrakni a pontot.Nem vitás, hogy az elmúlt 7 évben talán most a legélvezetesebb és jobb nézni a játékunkat, nincs már szakadék köztünk és a vetélytársak között, de utol sem értük őket ugyanakkor. Most van egy viszonylag stabil játék,- és önkép, egy többé-kevésbé kiszámítható sztenderd színvonal, de az a plusz, az még hiányzik. A Napoli egy 6-ost gurított a Genoának, az Inter is 4-et a Fiorentinának, miközben kétszer is fordítani tudtak egy meccsen belül. Ez a két csapat nagyon össze van most rakva, a megint idegenben "pókerező" Atalanta nem különben, a Juventus meg a Juventus. Ezek valamelyikét kéne megelőzni - természetesen a rómaiak mellett. A mostani Milan azért nem ezen a polcon van még. Minden esetre az első rangadók majd felfedik a fátylat a titokzatos szeptemberről is: kiderül, hogy ezeken a meccseken valóban csak nem akartunk, vagy nem is tudunk többet és színvonalasabbat alkotni.
Kucka:Egyáltalán nem rossz a csapat, sőt az elmúlt évek legjobb Milanja a mai. De a többiekkel egyetértve van minimum 4 csapat, amelyik jobb nálunk. Persze lehet bízni abban, hogy valami miatt összezuhannak, de én jobban örülnék annak, ha csak egyszerűen jobbak lennénk náluk és nem más csapatok rossz formájában kellene reménykedni. Nagy szerencsénk, hogy Ibra megbetegedése most jött, mert most könnyű meccsekkel kezdtünk. Az igazi vízválasztó az lesz hogy mit kezdünk a Fiorentina szintű csapatokkal.
Én nem érzem annyira rossznak a csapatot, mint az előttemlévők. Sztem elég nagy esély van az első 4 helyre, márcsak azért is, mivel a bajnokság többi csapatainak teljesítménye sem kimagasló. A Juve sem egy úthenger és finoman fogalmaztam, az Inter kapott 3 gólt a Fiorentinatól, egy kis szerencsével és rutinnal a Fio nyerhetett is volna, és az Inter edzője mögött sem áll mindenki, akár évközben is lehet edzőváltás.... Az Atalanta és a Lazio akiknél állandóság van, de egy kis szerencsével legyőzheti a Milan mind2 csapatot ebben teljes mértékben hiszek. Ott van a Roma és a Napoli. Róluk nem nyilatkozom, de egyik csapat játéka sem nyűgözött le és az edzőjük sem tűnik taktikai professzoroknak. Én akitől tartok az Atalanta..Senki más.A másik lehetőség az EL. Neki kell feküdni, végig kell verni a csapatokat ameddig csak lehet. Ha a Sevilla megtudta csinálni a Milan is megtudja. Ha szembe jön egy angol csapat..piskóta :) Mentalitás és pszichológia kérdése semmi több. Chelsea, United, Tottenhem nem jobb csapat, mint a Milan.Állandóság van, a játékosokkal lassan 1 éve ugyanaz az edző dolgozik és a teljesítmény exponenciális nő. Én bizakodó vagyok.
A beküldéshez be kell jelentkezni.