Nem szabad nagyon elítélni a srácokat a mai meccs miatt. Azt gondolom a mentalitás, hozzállás ma kifogástalan volt, mindenki csúszott-mászott, akár jól játszott, akár nem. A 120 éves születésnap jelentőségét is abszolút átérezték, és bár ezzel mindenre, minden remény elszállt, de haragudni egy ilyen meccs után én képtelen vagyok rájuk. Ha nincs a tragikus első 10-12 forduló, akkor ez most simán belefér, két kapufa, egy érvénytelenített (és szerintem szabályos) gól, vagy 10 kidolgozott ziccer, és közben a liga egyik legattraktívabban támadó csapatának szinte momentuma sem volt a meccsen, a végén pedig szánalmasan időt húzva csak a seggükön vették a levegőt... nem volt ezzel önmagában semmi baj. Mondhatnánk, hogy el voltunk átkozva ma, ennyi, és némi naiv jóindulattal ez így igaz is.
Persze mélyebbre nézve már azt is érdemes megemlíteni, hogy a keret tagjainak viszonylag alacsony játék-intelligenciája vezetett ide. Olyan buta megoldásokat alkalmaztak 5-6 esetben is egy ajtó-ablak ziccernél, ami kíméletlenül megmutatja, miért az ma a Milan, ami. Egy jottányival több ész és veleszületett intelligencia már elég lett volna a győzelemhez, de ez nem volt meg. A gólszerzésre születni kell, én ezt vallom. Sok mindent lehet gyakorolni, passzolást, labdakezelést, taktikát, helyezkedést. De azt az ösztönös gólérzékenységet, víziót, ötletességet és helyzetfelismerést - ami megkülönbözteti a jó vagy középszerű futballistát a klasszistól, a született tehetségtől - azt nem lehet. Az vagy van, vagy nincs. Annak idejénPippo Inzaghit rengeteget bántották, hogy ügyeten, esetlen, stb., de ő született félistene volt a futballnak, mert a lényeg a vérében volt. Ezeknek a fiúknak nincs ilyen képességük, ők nem földre szállt félistenek, tőlük ennyi telik.
De az utóbbi meccsek alapján azt kell mondjam, alapjában véve tetszik ez a csapat, legalábbis egyre több emberke. Van bennük elszántság, akarat, kis zsiványság is egyesekben, egy szimpatikus és kellemes társaság kezd kialakulni. Vannak persze kerékkötők, menthetetlen alakok, tőlük meg kéne szabaulni. De ma azt éreztem minden bénázás ellenére, hogy azért mocorog valami ebben a csapatban, ami - ha még nem is ebben a szezonban - de fog nekünk még örömet szerezni.
Elküldve: 2019.12.15. 21:08
#