Milanissimo:Na, akkor most hogy mi már rendben vagyunk egymással, a csapat is legyen rendben és verjük meg a Bresciát szombaton! :))
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, Anselmo és Spincha kollégáktól elnézést kérek a modorom miatt!Azért, hogy továbbra is pozitív legyek, innentől már csak javulhatunk.Egy hét alatt nem várok túl nagy javulást, de a hozzáálláson nagyon kell javítani, mert ezt nem csinálhatják tovább.
T0Mi:Durván felét?
A tegnapi gyalázatos produkciót még túl is élném, de engem is az edzői nyilatkozat az, ami zavar, mert ebből semmi más nem jön le nekem, mint az, hogy összeszarta magát Giampaolo. Az a baj, hogy ez legtöbbször a játékosokra is át szokott ragadni. Remélem, tévedek. Maldiniék abban hibásak, hogy a nyáron elköltött pénz durván fele a semmire ment el, pedig abból akár érkezhetett volna mondjuk egy Tonali (aki szerintem a forduló egyik legmeggyőzőbb figurája volt) vagy akár egy Paredes is... valamint legfőképpen abban, hogy Giampaolonak hagyják, hogy Ancelotti non plus ultrát játsszon már most és több játékost is egy meccsen belül(és az egész nyáron) teljesen más posztokon szerepeltessen. Ennek nem lehetett más a vége, mint egy csúnya ráfaragás..
T0Mi:Pedig, egyre gondolunk. Még mindig nem értem, melyik játékosra szánt összeget gondolod, kb kidobott pénznek.
Fazoka: Én azt írtam, hogy az átigazolásokra szánt összeg durván fele a semmire ment el. Szerintem ez mást jelent, mint amit te írtál. Ezzel arra akartam célozni, hogy indokolatlan/szükségtelen/felesleges igazolások történtek. (az igazolások pillanatában..nem pedig utána)
Fazoka:Azon egyszerű oknál fogva gondolom így, mert ez nálam továbbra is egy csapatjáték, aminek az egyik legfontosabb hozzávalója az állandóság. (Legalábbis szerintem.) Nem azzal van bajom, hogy kik jöttek.. Nálam maradt volna Zapata és Cutrone is, mivel mindkét játékos a csapat hasznára volt és Milan-szívvel rendelkeznek. Szóval ebből kiindulva én Theonak, Duartenak és Leaonak a leigazolását tartom kérdőjelesnek. (Ami kb. 40 misi kiadás.) Mondom ezt úgy, hogy ettől még beválhatnak és Leaoban pl. nagy potenciált látok.. csak a csapat érdemi előremenetele lehet mást kívánt volna.T0Mi:Pedig, egyre gondolunk. Még mindig nem értem, melyik játékosra szánt összeget gondolod, kb kidobott pénznek.
Fazoka: Én azt írtam, hogy az átigazolásokra szánt összeg durván fele a semmire ment el. Szerintem ez mást jelent, mint amit te írtál. Ezzel arra akartam célozni, hogy indokolatlan/szükségtelen/felesleges igazolások történtek. (az igazolások pillanatában..nem pedig utána)Nagyjából 40 milla, amiről beszélsz. Theo 20,Leao 25-30, Benacer 16,Krunic 8, Duarte 11.Én egyenlőre egyiket sem tudom úgy megítélni, hogy semmire kidobott pénz lett volna.Egyrészt nem láttuk még őket, másrészt van akit nyilvánvalóan keretmélyítésre igazolták, ugyanis 3-4 játékos ment el a kp-ról(padról).Theo, Leao, Benaceréknek megelőlegezve, hogy kezdőben érkeztek hosszútávon.
Dany1991:Nem értem, hogy az elmúlt években miért lett ekkora nagy divat a klublegendákra ráruházott fontos vezetői pozíció... Legyen az edzői vagy sportigazgatói munka. Mindig is nyilvánvaló volt, hogy aki a pályán nagy spíler volt, az nem garantálja azt, hogy a kispadon vagy az íróasztalnál ülve is nagy spíler marad... (Persze vannak kivételek.)
Nagyjából mindennel egyetértek, amiket leírtatok, bár egy meccs után ez még erős szerintem. Valóban undorító volt a meccs, nem is tudtam végig nézni. Szerintem az új edzőt 5-10 meccs után kellene megítélni. A múlt kóklerei is kaptak bizalmat, ő is megérdemli ennek fényében. A legdurvább hiányosság szerintem a háttérben van, tehát a sportigazgató, etc. Leonardo volt az egyetlen valamire is alkalmas ember Galliani óta. Persze, az öreg a végén keményen kukázott, de nem volt más módja. Viszont köszönhetünk neki nagyszerű igazolásokat is. Maldini/Boban nagy név volt, de miféle tapasztalatuk, KAPCSOLATI TŐKÉJÜK van? Semmi. Persze fikázhatjuk Berlu/Galliani párost a végjáték miatt, de nagyszerű korszakot töltöttek a Milannal. Tanulni lehetett volna tőlük, mert savazni Maldini is tudta az öregeket(miért nem hívják vissza, stb.). Nem is értem, miért fűztek hozzájuk nagy reményeket, nulla tapasztalattal.
Anselmo:Ritkán értek egyet a mondandóddal, de most minden szavaddal egyetértek. Tökéletesen levezetted mi is a helyzet.
Scaroni nyilatkozata azért árulkodó ebben a kérdésben. Az FFP óta gyakorlatilag (azért gyakorlatilag, mert a City vagy a PSG bizonyítja, hogy az egyenlők között is vannak egyenlőbbek...) lehetetlenné vált az stratégia, ami elsősorban a 80-as évektől meghatározta a futball világát kb. 30 éven keresztül. Hiába is érkezik milliárdos befektető, nem költhet szabadon, csak a bevételek erejéig. Ha mégis megteszi, akkor garantált 1-2 év kizárás a nemzetközi kupákból. Régebben, amikor a játékosokban több alázat és kevesebb Instagram volt, ezt még meg lehetett volna játszani, hogy valaki elver 400-500 milliót egy nyáron, aztán 2 évig semmi kupa, csak összeszoktatás, majd miután lejárt a büntetés, letarolják Európát. Ma nincs olyan klasszis vagy extraklasszis játékos, aki tudatosan bevállalna mondjuk 2 év kizárást a BL-ből (vagy akár csak egyet) a szebb jövő ígéretéért vagy egy klub felvirágoztatásáért, vagy akármilyen "projektért". Nincs bennük már sem hűség, sem alázat. Ezért a Milanhoz hasonló klubok szinte kilátástalan helyzetben vannak, egy lassú és kockázatos építkezésre vannak kárhoztatva, mert nem hagynak nekik más választást. Vagyis hagynak: úgy hívják, hogy korrupció. Az FFP véleményem szerint a kezdetektől sem az esély egyenlőség jegyében került bevezetésre, hanem egy okos ötlet volt a FIFA/UEFA tisztségviselők és döntéshozók pénztárcájának (és a szervezet bújtatott bevételeinek) növelésére. Aki nem jászik lemarad és kimarad, aki játszik, az meg zsarolhatóvá válik onnantól kezdve. Zseniális harapófogó.Berlusconi (illetve Galliani és Braida) addig voltak mesterek, amíg volt pénz és azt használni is lehetett. Dagadt tárcával és az ő renoméjukkal (egy olasz miniszterelnökkel / médiamágnással sosem rossz jóban lenni...) nem volt lehetetlen. Később, amikor már elfogyott a pénz és mielőtt jött az FFP, még a tekintélyük (és a brutálisan magas fizetések) elegendő volt ahhoz, hogy tető alá hozzanak néhány olyan bravúrt, amit csak az igazi férfiak és a legdörzsöltebb rókák tudnak, de már csak tekintély volt meg, fogytak is a lehetőségek. Az FFP bevezetésével pedig megszűnt minden képességük, a csőd szélére sodorták a klubot, és az utolsó - elkeseredett - probálkozást, nyarat leszámítva pénzért szinte nem jött senki. A Bacca, Romagnoli, Bertolacci, Luiz Adriano féle eresztés volt az utolsó próbálkozás, sok pénz ment el, de csak a mai Capitanóért fizetett 25 millióért érte meg. A kínaiak azt hitték, még a FIFA17 korszákát éljük, de hamar rájöttek, hogy nem.Maldiniék piszkosul nehéz helyzetben vannak. Nincs tekintélyük, nincs pénzük, nincs tapasztalatuk. Nem alkalmasak a feladatra, de ha már megkapták a lehetőséget, akkor bízzunk a gondviselésben, és főleg abban, hogy ezt a sok kockázatos döntést (igazolást) kivételesen jó intuitív érzékkel hozták meg, és szinte mindenki telitalálat lesz. Ez a Milan egyetlen esélye.
Fazoka:A helyzetük nehézségét egy percig sem vitatom. Tisztességes eszközökkel nagyon erősen behatároltak a lehetőségeik. Ha ezt nem ismerném el, akkor TOP-játékost, meg isten tudja mit követelnék, de nem erről van szó. Az átigazolási politkájukkal, annak koncepciójával van gondom, illetve tapasztalat és tekintély híján mérsékelten tartom alkalmasnak őket erre az embert próbáló feladatra egy ekkora múltú klub élén. Olyannyira embert próbáló, hogy szerintem más rajtuk kívül nem is állt sorban azért, hogy a Milant ebből a kulából kivezesse, ez egy túlságosan kockázatos vállalkozás manapság.
Ritkán értek egyet a mondandóddal, de most minden szavaddal egyetértek. Tökéletesen levezetted mi is a helyzet.Éppen ezért nem értem sokszor, hogy ennek tudatában, miért szapulod ennyit a vezetőséget.Rohadt nagy szarban vagyunk, nehéz innen kimászni, kell az okos döntések mellett egy kupac szerencse is(fura ez, de így van).És lesznek hibák, a legjobbak is követnek el, az, hogy egy igazolás bevállik vagy sem, sok mindentől függ.Hazárdírozás megy, mivel kész sztárokat jelenleg nem tudunk idehozni, a többi meg lutri.Nálunk sajnos nem igen akár senki bevállni, még azok se, akik korábbi klubjukban jól muzsikáltak.Nehéz, nagyon nehéz. Türelem kellene, de a szurkolók türelme fogytán és jogosan. Nem ehhez szoktunk. Nyolc éve szenvedés. De mégsincs más kiút.
A beküldéshez be kell jelentkezni.