Zsinórban a 3. meccsen 3 szerzett gól, nem egyszerű erre mit mondani, kicsit elszoktunk már az ilyen formától. :D
Az első félidőben szerintem azon kívül, hogy tompák voltunk az volt még probléma, hogy az elveszített labdáink után ugyanúgy mélyen visszarendeződtünk, mint az elmúlt meccseken - amelyeken egyébként elég jól bevált, de most ez ellen az ultra defenzív Empoli ellen nem volt hatékony, hiszen így lassabban is tudtuk indítani a támadásokat. A második félidőre Gattuso felpörgette a játékosokat, magasabban védekeztünk, letámadtunk és meg is lett az eredménye.
Contin látszik, hogy ő az Atalantának a 3 védős rendszerében villogott igazán, támadásban nagyon jó, pengés húzásai vannak, de olykor-olykor fenn is ragad és védekezésben is zavarba lehet hozni. Nagyon örülök a gólpasszának, lehetett volna belőle több is, de így is dicséretes, hogy ennyi játékperccel a háta mögött már 3 asszisztot számlál. Ez elég beszédes adat arra vonatkozóan, hogy mekkora erősség is ő a keretünkben. Reméljük Gatta jól rotálja majd őket Calabriával.
Romagnoli ezt a találkozót is hiba nélkül lehozta, bár sok dolga nem volt, de azokat tanárian megoldotta. Klasszis szintet hoz ő is mostanában.
Bakayoko is szokásosan uralta a középpályát és kicsit felemás érzések voltak bennem, amikor Biglia pályára került. Az szerintem körvonalazódik, hogy Gattuso nem fog formációt váltani (főleg, hogy Kessié is jobb teljesítményt nyújt az elmúlt meccseken), az argentin pedig a 4-3-3-ban csak Bakayoko helyére illeszthető be és noha nincs gondom Bigliával, azt gondolom élete formájában sem lehetne hasznosabb a mostani Bakayokónál a csapat számára. Én csak epizódszerepet szánnék neki a jövőben, de nem tudom, hogy ez mennyire ízlene neki, illetve tudom, hogy Gattuso nagyon kedveli a játékát, így kíváncsi leszek, hogy fog eljárni ebben a helyzetben.
Kessié gólja parádés volt, igazából meg is lepődtem, hogy így alábökött, jóval butább megoldásai szoktak lenni a támadóharmadban. :D Amúgy az egész meccsen sem volt vele gond, sok párharcot megnyert.
Paquetá ma talán az eddigi leggyengébb meccsét hozta a Milanban, de ez most belefért. Így is akadtak szép megmozdulásai és benne volt az összjátékokban, de most szürkébb volt. Az elvett gólját mondjuk sajnáltam, Brazíliában sok gólt szerzett fejjel, most meg lehetett volna az első nálunk is.
Castillejónak adhatjuk szerintem a Man of the match címkét, váratlanul jól tolta a spanyol. Végig veszélyes volt az ellenfél kapujára és mind a gólpassza, mind a gólja remek volt. Láttuk már a szezon első felében is, hogy képes ilyen teljesítményekre, nem tudom miért esett utána látványosan vissza. Most mindenesetre elég jól jött Suso eltiltása.
Piatek... Rá mit lehet még mondani? Pom-Pom-Pom. :D
Calhanoglunak is jó meccse volt, úgy látszik tényleg jót tett neki a múltheti nokedli szaggató lökete és a feleségével való kibékülése, jött egy gólpassz és mezőnyben is voltak pengés megoldásai.
Borini is megérdemli, hogy beszéljünk róla, az ő góljának elvételét még jobban sajnálhatjuk, mint a brazilét. Hogy abban a szituációban mit láthatott szabálytalannak a VAR? Főleg les címén... Érthetetlen, pedig az öreg Fabio rendesen kibrusztolta magának a lövőhelyzetet és szépen be is fejezte. Tőlünk drukkerektől azért jár a pacsi érte.
Kedden irány Róma, remélem maradt még a tankban a sasoknak is egy hármasra! :D Forza Milan!
Elküldve: 2019.02.23. 00:03
#