Én sajnálatos módon a rászántam 2 órát a nyaralásomból erre a meccsre, nagy kér volt érte, azt hittem tart valahol a csapat,de egyenlőre csak "néhyán jó játékosunk van". Próbáltam nem elfogultan, racionálisan átgondolni,hogy 200M€ elköltése után mégis,hogy a francba juthattunk ide, edző, játékosok,vezetőség vagy ennek a hármasnak az egyvelege kellett hozzá.
Vitathatatlan Montella hibája is,képtelen megtalálni az alkalmas kezdőt, de nálam a legfájóbb,hogy nem képes kiállni magáért, 3-5-2 és 4-3-3 között billegett sokáig mire letette a voksot a három védős rendszer mellett, ami egyenlőre zsákútcának tűnik.
Érdekes módon csak néhány emberben merült föl a legkézenfekvőbb és egyértelműbb dolog is,a játékosok hibája.
Bonuccinak katasztrófális az idei teljesÃtménye, Bonaventura és Suso gyakorlatilag szenvednek, ha nem a szélen játszanak -rajtuk kÃvűl pedig nincs játékosunk, akira komolyabban lehetne épÃteni a támadó játékot- Silva olyan,mintha a pályán se lenne, Calhanoglu és RR zsenialitása pedig csak elméletben él,- eddig egyedül a Wien elleni "edzÅ‘meccsen" tudtak vmit mutatni, de ez közel sincs pl egy Samp elleni meccshez-
Azt,hogy nem lehet a játékosokat a helyükön játszatni,hogy nincs értelmes szélsÅ‘nk a cserepadon és már megint egy kényszerbÅ‘l kialakúlt helyzett maitt kell taktikát, ill. felállást válltani én vastagon a vezetÅ‘ség hibájának Ãrom be.
Néhy úgy érzem,hogy ha kivennénk 4-5 játékost(RR,Calh,Biglia,Kessie,Kalinic) a jelenlegi csapatból és beraknánk a tavalyi kezdőbe, akkor gond nélkül verhetnénk az ilyen csapatokat,mint a Samp.
Valóban rengeteg játékost sikerült igazolni nyáron,mindegyikük jó igazolásnak tűnt,de valahogy egyetlen felálláshoz se sikerült komplett csapatot kialakÃtani, - olyan,mintha bemennék emeltszintű materk érettségire, megcsinálnám a három legnehezebb feladatot aztán leadnám féidÅ‘nél úgy,hogy az elsÅ‘ kettÅ‘höz hozzá se nyúltam-.
Volt egy alap fölállásunk 4-3-3 és 4-2-3-1, volt/van hozzá két remek szélsőnk Bona,Suso és volt még egy Deulofeu is, aki mindkét oldalon tudott játszani. Romagnolival a védelem jól működött, szélen persze Abate-Antonelli gyengék voltak,de akkor is a legszűkebb keresztmetszetek a középpálya és Bacca helye voltak.
Elindult a mercato, föltöltöttük a KP-t és a védelmet, széleken is, hoztunk egy fiatal csatárt és szó-beszéd volt egy rutinosabról is, amivel meg is lennénk. Meg szerettük volna tartani Deulofeu,mivel volt benne fantáziam majd nem csak pletyka szinten fölmerült Keita Balde leigazolása (25M€-t kifizettünk volna érte!!!de minek is??), mivel nem volt szélsőnk a cserepadon ő pedig elm. mindkét oldalt tud játszani. Tehát egyértelműen a tavalyi felállást szerettük volna tovább vinni 2 védős, 2 szélsős rendszer, lehet ez 1 vagy 2 támadóval is tökmind1.
Majd egy lepattanó jóvoltából megszereztük Bonuccit, utána ugyanúgy prioritás volt még egy rutinosabb csatár megszerzáse és mégegyszer fölmerült Keita Blade neve, valamint futottunk egy kört Cuadradoért is(tehát szerettünk volna még egy szélsÅ‘t igazolni). Keita végül a Monaccot választotta (egészségére) majd letettünk a szélsÅ‘ igazolásáról( na de miért??) és hÃrtelen újra fölmerült egy KP leigazolása Sanchezt el is hoztuk volna,ez inkább a Münjchenen múlt, - megjegyzem Kalinic helyett Aubameyangot szerettük volna elhozni, korábban Belottit, akkor miért is vettük meg Silvat, ill. minek aakrtunk még egy szélsÅ‘t igazolni??????-.
Ez volt az a pont,ahol avezetőség talán önként talán Bonucci maitt úgy döntött,hogy 3 védős, két támadós rendszert fogunk használni, akkor már megvolt Kessie és Calh valamint a Kalinic,Silva páros is, tehát tudták,hogy suso és Bona az általuk "kigondolt" rendszerben nem fognak tudni a helyükön játszani. Talán ezért szerettek volna még egy KP-t igazolni,hogy ne eshessenek két szék közül a földre.
Szépen meg lettek kavarva a lapok és az eredménye pedig az klett,hogy vagy Suso vagy Silva, vagy Bona vagy Calhanoglu fog bekerülni a kezdÅ‘be, ergo egy kialakÃtott rendszert derékbetörtek pár hét alatt. Itt még megjegyezném,hogy Bonucci érkezése is nagyban közrejátszott abban,hogy 3 védÅ‘s rendszert játszunk,de Paletta távozásával ehhez se lett volna meg a megfelelÅ‘ mennyiségű védÅ‘nk.
Ez kicsit úgy sikerült,mint a Gallianis éra alatt amikor folyamatosan
felállást kellett váltani az épp lepattanó játékosok miatt, ahogy esik úgy puffan, az dönti el a felállást aki a játékosokat leigazolja.
Ezzel az egésszel arra akartam kilyukadni,hogy vagy két szék közül tényleg a földre estünk, mivel Suso és Bona úgy néz ki nem tudnak játszani 3-5-2-ben, nélkülük viszont nem fog működni ez a csapat,vagy két nagyon komoly középpályást kell igazolnunk télen ha meg szeretnénk tartani a 3-5-2-es felállást vagy pedig visszaállunk 2 védős 2 szélsős felállásra aminek Bonucc,Silva és az egyik védőnk fogja meginni a levét.
Ha megoldáscentrikusan próbálok gondolkodni én abban reménykedek,hogy egy életre elfelejtjük a 3 védÅ‘s rendszert -mivel a klucsjátékosaink szenvednek benne- és visszaállunk 4-3-3-ra, baloldalt pedig megpróbáljuk Silvat játszatni, Borrininél valószÃnűleg többet fog mutatni.
Elküldve: 2017.09.27. 07:10
#