Én komolyan nem értem, mikrÅ‘l beszélnek itt egyesek, hogy csakis szerencsével hozza a csapat a pontokat/meccseket, meg hogy semmit sem fejlÅ‘dött a játék, illetve nincs semmi tudatosság a támadásokban. Igen, volt ilyen is, de hogy mindig az erÅ‘s túlzás. Mostanság egyre kevesebb. Az elmúlt meccseken pedig egyre inkább megfigyelhetÅ‘, hogy mi is akar majd lenni a Montella vezette Milan játéka, és az nagyon is biztató. Már a Juve elleni szuperkupa döntÅ‘n észrevehetÅ‘ volt ez, de leginkább a két Toro meccsen volt nagyon szembetűnÅ‘. Sokan Ãrják, hogy az elsÅ‘ félidÅ‘ mindkét meccsen minÅ‘sÃthetetlen volt. Annyiban igazat adok, hogy mÃg hátrányba nem került a csapat, addig tényleg nem csinált semmi különöset, és ezen szerintem is muszáj javÃtani. Viszont ezután egybÅ‘l jelentÅ‘sen feljavult a játék már több alkalommal is, de a torinói csapatok ellen legfÅ‘képp. És ez igaz a labdakihozatalokra és a támadásépÃtésekre egyaránt. Olyan egy-kétérintÅ‘s, gyors rövidpasszos játékra képesek a srácok, amilyet én már nagyon rég nem láttam a Milantól! Mindenki tudja mi a dolga, hogy mi fog következni, ebbÅ‘l adódóan szinte állandóan van kinek passzolni, és nem is csak egy helyre. A vertikális passzok nagyon jól működnek(ebben Baccának és a belsÅ‘ középpályásoknak is nagy szerepe van), és azokból megint indul kis területen az egyérintÅ‘. Egy ilyenbÅ‘l lett Berto helyzete is az elsÅ‘ félidÅ‘ben. Ezek az elemek teljesen hiányoztak az elmúlt évek Milanjaiból! Az is megfigyelhetÅ‘, hogy egyre kevésbé hozható zavarba a csapat egy intenzÃv pressing esetén. Egyre ritkább, hogy ilyenkor felvagdalják a labdákat, helyette két-három passzal, kényszerÃtÅ‘vel képesek kihozni a zsugát, mÃg régebben például ez volt a csapat egyik nagyon gyenge pontja, hogy erre képtelen volt, és ezt még a kiscsapatok is sokszor kihasználtak. A támadások befejezésében vannak még hiányosságok bÅ‘ven, ott van még mit javÃtani, de nincs kétségem afelÅ‘l, hogy fog ez is javulni hamarosan. Szóval van itt fejlÅ‘dés bÅ‘ven, és szerintem nagyon jó úton halad a csapat afelé, hogy újra harcban legyen a dobogós helyekért, és némi erÅ‘sÃtéssel majd a bajnoki cÃmért!
Elküldve: 2017.01.18. 21:03
#