Ez már régóta gyűlik bennem...
Kezdjük mindjárt az 5%-al. Én szeretném, ha a csapat az egész éves fizetésének az 5%át venné csak fel maximum. Ez alól a kapus a kivétel. Ha ezt érti Broki barátunk az 5% alatt, akkor teljesen egyet tudok vele érteni, mert ennyit érdemelnek, ennyit látunk mi. Max 5%-ot. Esetleg a szurkolóknak a jegyár 5%át kelljen fizetni ezért a szerencsétlen alakításért.
Bacca.
Kb a szezon felénél, vagy kicsivel az előtt írtam, hogy ez az ember -nehezen találom a megfelelő szót- ostoba a focihoz. Van 1db jó-közepes jobb lába, de a többi testrésze - itt az agyát is beleértve- alkalmatlanná teszi őt a jó focista jelzőre. Ennyire egysíkú, összjátékra alkalmatlan, kombinációs készséggel nem megáldott csatárt ritkán lát az ember. Ha valaki 40et kínál érte el kell adni. A gólmutatói nem olyan rosszak, ezt elismerem, de gyakorlatilag rendre elrontja a passzokat, nem ismeri fel a jobb lehetőséget összjátékban, labdakezelése meg rosszabb, mint nekem. Borzalmas nézni, amit a pályán művel. Ez 2016ban már nem elegendő, ahogy a Gattuso féle "buta" focisták is kikopnak a top csapatokból.
Boateng, Menez, Balotelli.
A nem lát, nem hall, nem beszél jut róluk eszembe. Futni egyikük sem szeret, ellenben náluk egoistább, öncélúbb focistát ritkán látni. Boatengnek amúgy is a kp közepén lenne a helye, mert ő nem alkalmas másra, csak a box to box pozícióra. Erre kb mindenhol máshol játszik, csak ott nem. Balotelli egy agyrém. A kiszámíthatatlanság mintaképe. Gyakorlatilag ő alkalmatlan a focira. Ugyanis ez egy olyan csapatjáték, ahol társak vannak, akiknek passzolni kell, ahol futni kell és ahol védekezni kell. Nála néhány pont mindig kimarad. Menez meg összekaparhatja magát máshol, mert itt erre nincs idő. Mind a 3 lassú, körülményes.
Poli.
Szegény. Ő számomra egy szimpatikus srác, akivel mi hobbi szinten jól el tudnánk gurigázni. Ő alkalmatlan a komoly szintre. Egyetlen pozitívum benne, hogy küzd, kapar, esik (jó sokat) -kel. Ő jó lenne amolyan kabalafigurának, de a tegnapi (és általában az összes) produkciója olyan, mint a hidrogén. Színtelen szagtalan "súlytalan". Na ezt stabilan hozza is. Ilyen játékosra nincs már szükség. Helyette innentől egyértelműen Locatellinek kell játszania. Az ő 5 percében több volt, mint Poli 85-ben.
Monti.
Fénykorában sem volt egy expressz, de mostanra jelentősen lelassult. Kár érte, bár sosem volt kimagasló tudású játékos. Labdaszerző munkája azért még így is jónak mondható. Az, hogy neki kell szerveznie a játékot, hát... sajnos ez van.
A tegnapi meccsen is számolatlan olyan szituáció volt, amikor megvolt a rés, de egyik játékos sem tudta/merte bepasszolni oda a labdát. Sőt, azt gondolom, hogy nem is látták meg ezeket. Furcsa volt látni, hogy Mauri és Locatelli volt az, akik be merték vállalni az ilyen résekbe való passzokat. Ez csak azért elkeserítő, mert én a teremben (ahol ugye kisebb a hely, bár nem kell olyan messze passzolni) jobban észreveszem ezeket a réseket és be is játszom a labdákat oda. Pedig én serie e-s szinten sem tudok focizni, nemhogy a-s szinten. Ezek a falábúak pedig nem tudják odatenni a labdát. Nincs egyetlen játékos sem, aki pontosan tudna passzolni laposan max 15-20m-en belül. Ez ezen a szinten felháborító.
Broki.
Egyrészt az idióta 5%-os dumájával elmehet a búsba. Boatenget remélem többször nem fogja játszatni. Az első félidő után kitalálhatott volna valamit, de alig csinált bármit is. A tanácstalanság annyira látszódott az arcán, hogy fájó volt nézni. Fogalmatlan volt teljességgel.
Vártam, hogy az első félidő után lép valami jót. Ötleteltem magamban, hogy mit is lehet tenni. 1 védő le, helyére egy harcos kp-s. (pl Honda, esetleg Locatelli, de semmiképp nem Mauri, mert neki nincs fizikuma) Vagy Polit le és a helyére egy kp-s és átállni a 4312-ről a 4231-re. Bacca-Bona-Balo-Honda pl mögöttük Poli Monti.
A vége felé biztos nem hoztam volna le Baccat (bár megérdemelte a cserét, de rajta kívül még legalább 5 embert cseréltem volna le), hanem Boateng helyett Honda/Menez, ha már Adriano nem volt kerettag.
Poli helyett mindenképpen hamarabb hoztam volna Locatellit.
Igazából teljesen mindegy lett volna, ha 1-0ra kikapunk, vagy 0-0 marad, mert itt csak a győzelem volt az elfogadható. Na ezt szem előtt tartva forgattam volna a csapatot.
A másik, amitől agyfaszt kapok, ha egy edző összekulcsolt kézzel nézi a meccset. Hajtsa, tüzelje ezeket a balfékeket, a szurkolókat, hisz az a dolga, hogy kihozza belőlük a legjobbat a meccsen. Komolyan öröm nézni Kloppot vagy Simeonet, ahogy a játékkal együtt élnek és űzik a csapatot. Miha is kicsit hasonló volt.
Ez az edzőváltás óriási ballépés volt. Én azt remélem, hogy a csapat nem fog ilyen produkcióval bejutni az EL-be, mert akkor marad minden a régiben. Ide az kell, hogy a szurkolók is fellázadjanak, hogy felgyújtsák a stadiont, hogy ultimátumot adjanak Berlunak és Gál Janinak. A klubot adja el és takarodjon mind a kettő. Az idejük már rég lejárt. A gondolkodásuk, identitásuk, "politikájuk" idejét múlt. Haladni kell a korral, vagy a kor halad el mellettünk. Sajnos ez utóbbinak vagyunk már lassan 10 éve szemtanúi.
Nem szeretem a Juvét és nem is ide tartozik, de érdemes megnézni a keretüket. Ott sincsenek sztárok, aktuális világbajnokok, bl győztesek, copa amerika győztes focisták. Van egy Pogbájuk kb azt ennyi. Mégis top csapatként működnek. A Lazio elleni első félidejük alatt olyan érzésem volt, mintha a 2006-os Milant láttam volna. 2 csatár, gyémánt kp, 2 nagy munkabírású szhv. Persze ez a csapat az akkori Milantól fényévekre van tudásilag, de mégis hasonlóságot fedeztem fel.