Fradizoli:Divatszurkoló :) Mivan csak akkor nézel Milan meccset, mikor bl döntőket játszik?
Ez volt az utolsó meccs idén amibe belenéztem az biztos.Undorító hogy a világ legsikeresebb klubcsapatát egy olasz kis csapattá züllesztették és az is szégyen hogy ezt az ottani szurkolók mindenféle különösebb akció nélkül végig is nézik.
Anselmo:Na akkor, ha ez megnyugtat, egy középszer, szar csapat vagyunk és leszünk is a jövőben!
Sosem éreztem még annyira tisztán, hogy mennyire távol vagyunk az elittől, mint ma este.
Osztálykülönbség volt a Napoli javára, és ezt megélnem borzasztóan felkavaró és megalázó. Sajnos ez az eredménye a klub elmúlt években mutatott politikájának. Nápolyban volt pénz világklasszisok megvásárlására, nálunk nem. A legszomorúbb, hogy sem az eredményben, sem a játék képében nincs semmi meglepetés. Papírforma. Nem lehet bosszankodni, hogy szar napot fogtunk ki, az ellenfélnek mákja volt, hülye volt a bíró, stb. Ez a realitás, ennyi a különbség.
Mint azt többször elmondtam már, a Milan mára csak egy egyszerű középcsapat Európa és Olaszország mezőnyében, se több, se kevesebb. Ennek fényében az eredmény nem szomorú, csak igazolja a várakozásomat. Azt eddig már elfogadtam, hogy a BL-ben olykor szánalmasan bekkelve megyünk ki a nagyobb csapatok ellen, de mára "idehaza" is eljutottunk idáig. Az olasz bajnokságban is van 2-3 csapat, aki ellen csak az a cél, hogy a verést megússzuk.
A Napoli ma ebben nem volt partner. Nincs többé Milan nimbusz, úgy intéztek el minket, ahogy mi tettük volna 10 éve. Végig annak tudatában, hogy minden szempontból jobb, egységesebb csapat ők a mai Milannál. És igazuk is van benne. A 10. hely valóban túlzó, de az 5-6. helynél nem jobb a mai Milan, és a lemaradásunk brutális az elithez képest. Tudomásul kell venni, hogy többé nem nagyunk klasszis nagycsapat, nagyjából ott vagyunk, ahová a keret minősége predesztinál bennünket.
A meccsről nem sokat kívánok ezek kívül mondani. Nyert a sokkal jobb csapat, és a jövő héten majd fogadhatjuk a velünk egy súlycsoportban lévő Bolognát. Ott lehet némi sikerélményünk is, de a ma látottak után ez csak azt fogja vigasztalni majd, akinek még ott van a hályog a szemén.
Ano:"Óriási" kockázat lenne Robinho helyett kipróbálni. Vagy Abate helyett őt berakni.
Nemhiszem, hogy ilyen csapatok ellen kell kockáztatni még most Saponárát is például.
Ano:Aha 2001 óta igen...Fradizoli:Divatszurkoló :) Mivan csak akkor nézel Milan meccset, mikor bl döntőket játszik?
Ez volt az utolsó meccs idén amibe belenéztem az biztos.Undorító hogy a világ legsikeresebb klubcsapatát egy olasz kis csapattá züllesztették és az is szégyen hogy ezt az ottani szurkolók mindenféle különösebb akció nélkül végig is nézik.
Sajnos bekövetkezett az, amitől már korábban is féltettem a csapatot, illetve Seedorfot. Mi lesz, ha szembekerül egy olyan tapasztalt, vén rókával, mint Benitez? A tegnapi mérkőzés megadta a választ. Taktikailag a Napoli magasan fölénk nőtt, Benitez tökéletesen felkészítette a csapatát, esélyt sem hagyva a Milannak. Kicsit hasonlónak érzem a helyzetet, mint amikor Leo ült a padunkon. A kis csapatokkal még csak csak elboldogultunk, de amint szembekerültünk egy komolyabb gárdával, komolyabb edzővel a padján, rögtön beleszaladtunk a késbe. (Gondoljunk csak a Mourinho féle Inter, vagy a BL-ben a MU ellen vívott meccseinkre.)
Emellett úgy érzem, hogy a fejekben is nagy gondok vannak. Én nem hiszem el, hogy az a Robinho aki pl annak idején a Santosban úgy verte meg 1 v 1-ben a védőket ahogy nem akarta, képtelen egy jó cselt megcsinálni. Nem hiszem el azt sem, hogy Balotelli képtelen egy labdát normálisan átvenni, vagy De Jong a középpályán a párharcokat megnyerni. Nem értek egyet azokkal, akik szerint a játékosaink csak lötyögnek a pályán és szarnak az egészbe. Igenis látszik rajtuk az akarat és a motiváltság, de véleményem szerint ez sokak esetében görcsösségbe, kapkodásba csap át. Nagyon hiányzik a pályáról illetve az öltözőből egy olyan személyiség, mint anno pl Maldini (Nesta, Gattuso, stb) volt, aki "meg tudta fogni a csapatot".
El kell fogadnunk, hogy ez az idény sajnos ilyen lesz. Az ehhez hasonló meccsek jelentik Seedorf számára a tanulópénzt. Reméljük, hogy a következő idényig beletanul. Szurkolóként úgy gondolom, hogy nem tehetünk mást, mint az apa, akinek a gyermeke bukdácsol az iskolában: mellé állunk és támogatjuk, ahogy tudjuk, bizakodva, hogy jövőre majd jobban fog menni :)
Forza Clarence! Forza Milan!
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.