Az új közönségkedvenccel, De Sciglióval kapcsolatban néhány megjegyzés...
Azt gondolom, Å‘ egy Maggiohoz vagy Alveshez - majdan - nyugodtan hasonlÃtható játékos, aki tehát már inkább egy átmenet a jobb oldali középpályás és a jobbhátvéd között. Ezért lehet az, hogy - ellentétben pl. Abatéval vagy Antoninivel - Å‘ feltalálja magát az ellenfél térfelén is.
Mivel Mattia hihetetlenül fiatal, ezért még nem lehet róla mint kiforrott játékosról beszélni. A tegnapi mérkÅ‘zésen sokáig nagyon magas szÃnvonalon játszott, szépen szerelt, azonban volt egy periódusa, amikor elveszÃtette a fonalat egy hiba miatt (szerencsére késÅ‘bb újra megtalálta). Tehát, bár összességében jól játszott, éreztem-érzem rajta, hogy még nincs azon a szinten, hogy 1-2 hiba után könnyedén tovább tudjon lépni. Nem mondok újat: idÅ‘ kell neki, de ha ilyen ütemben fejlÅ‘dik, akkor már nem sok. A mérkÅ‘zésen csak egy komolyabb hibája volt, abból viszont a Bologna talán legnagyobb helyzete született. Guarente passzolt le egy labdát Acquafrescának De Sciglio helyén, majd befutott A. mellé, és már kapta is vissza a labdát. De Sciglio nem késÅ‘n reagált, hanem egyáltalán nem reagált, a középsÅ‘ védÅ‘k pedig késÅ‘bb kapcsoltak. Guarente lövésénél kevés esélye lett volna Abbiatinak - ha kapura megy... Nyilván De Sciglio ezért kapott kritikákat a meccs után, de ez talán orvosolható hiba, amelyet egyértelműen a rutintalanságnak tudok be. A többi hibája legfeljebb a bosszantó kategóriába tartozott (kisebb technikai bakik, 1-2 eladott labda), de nagyon nagy jövÅ‘ elÅ‘tt áll a srác. Abate a rutinja miatt szerintem még elÅ‘nyösebb pozÃcióban van, de Ignazio helyében én nem lennék nyugodt. Hogy a támadásokban mennyivel hatékonyabb Mattia, mint Abate, azt egyrészt az mutatja, hogy De Sciglio a Serie A-ban a védÅ‘k között jelenleg vezet(!) a helyzetet eredményezÅ‘ passzok tekintetében (4 egységgel), másrészt, hogy Abate a tavalyi szezonban összesen csak 16 ilyen labdát tudott adni... Azt gondolom, ha Allegri is "leköveti" De Sciglio fejlÅ‘dését, akkor észre fogja venni, hogy több fantázia van Mattiában. Nem lennék meglepve, ha október-november tájékán kezdÅ‘vé avanzsálna a srác.
Elküldve: 2012.09.02. 16:08
#