Paolo:"De Sciglio szerintem hatalmas világsztár lesz! " .Ebben nagyon egyetértünk! Nagyon szimpatikus ahogy játszik és ahogy koncentrál,illetve felméri a helyzetet,mikor mi a jobb megoldás.
3 észrevétel:1. (Elsősorban ez azoknak szól, akik majd azzal jönnek, hogy sz@rok voltunk, nem érdemeltünk győzelmet, Allegri rossz edző, csak a Bologna kapusa miatt nyertünk stb.) A jelenlegi helyzetünkhöz mérten, a körülmények ismeretében rendkívül értékes három pontot szereztünk. Ugyanis aki egy kicsit is ismeri a Serie A-t, az pontosan tudja, hogy Bolognában iszonyatosan nehéz nyerni. Higgyétek el, ebben a szezonban is lesznek olyan, a dobogóra esélyes csapatok, akik ott fogják hagyni a fogukat a Dall'ara-ban!2. Több, mint egy éve folyamatosan 7-8 sérültünk van, és ez a szám inkább folyton növekszik, mintsem csökkenne, köszönhetően annak, hogy szinte kivétel nélkül minden egyes meccsünkön megsérül legalább egyvalaki. Ez (egy elég rossz) vicc. Sürgősen meg kell keresni az okokat, akár az edzésmódszerekben, akár az orvosi stábban, akár másban keresendők. Ez egyszerűen nem mehet így tovább. Tavaly pl. konkrétan a 19. bajnoki címünkbe került, ez meggyőződésem.3. Ebben a csapatban jelenleg nincs egyetlen kreatív játékos sem. (Aki esetleg annak mondható - Robinho, Pato, Montolivo - az is épp sérült, ki tudja meddig.) Ha már elengedtünk ebből a típusból kettőt (sőt kettő és felet, mivel Ibra és Cassano mellett időnként T. Silva is kreatívan segítette a támadásokat), illett volna legalább egy hasonló játékost venni. (Krkic ehhez kevés, Pazzini meg egy kitűnő befejezőcsatár, de az ellenfél kapusa nem fogja minden meccsen elé paskolni a labdát: neki kell(ene) valaki, aki kialakítja a helyzetet.) Ez még nagyon visszaüthet, ráadásul a védelmünk sem mondható túl acélosnak.Szerk.:Ja, igen és a +1!: De Sciglio szerintem hatalmas világsztár lesz! Nem szabad még túl nagy terhet rakni a vállára, de szerintem jó úton halad afelé, hogy méltó utódja legyen akár Baresinek vagy Maldininek is!
Dida:Jobb és baloldalon is tud játszani. Abate és Antonini felkötheti a gatyát. A gyerek gyors, fizikálisan se rossz fiatal kora ellenére. Határozott, fegyelmezett, tud beadni. A mecs egyik fénypontja volt a játéka.
"De Sciglio szerintem hatalmas világsztár lesz! " .Ebben nagyon egyetértünk! Nagyon szimpatikus ahogy játszik és ahogy koncentrál,illetve felméri a helyzetet,mikor mi a jobb megoldás.
dancho1989:De akkor is egy hellyel hátrébb vannak, mert a Lazionak 3 van.milu_9:A szezon előtt már 1 pont levonással indultak.
Szeretném jelezni hogy a tabellán a Sampdoriának 2 pont van írva(sajnos 3 pontjuk van)
HORY94:Köszönöm, a bővebb kifejtést, mivel nem láttam a meccset, csak az összefoglalót, jó volt olvasni, hogy egy Milanosnak mi is a véleménye. Amúgy az eredménnyel nincs baj, sőt, de mint olvastam a játék még nincs a helyén.
Ez a játék továbbra is qva kevés! De nézzük a jó oldalát a dolgoknak: hajtunk, küzdünk, most már vannak helyzeteink is.
Bővebben...
Abbiati: Egy ilyen meccset le tud hozni, a 11-esről nem tehet, de nem volt magabiztos. Nagyon nem és egy ilyen védelem mögé kell magabiztos kapus. 6 de nálam Amelia kezdene...
De Sciglio: A legfontosabb: nem zavarja a labda a srácot. Néha egy-két helyezkedési gondja van, de biztató. Nagy meccs lesz a kezdőért. 7
Bonera: Az egyetlen ? a kezdőben, nagyobb hibája nem volt. 6,5 a következő meccsen azért jöhet Zapata
Acerbi: A csapat 3. legjobbja. Hátul jó helyezkedés, jó fölpasszolt labdák és már nem is lassú. A 2. gól elött ő hozta fel a labdát és meggyőződésem, hogy ha nem megy be középre, akkor simán lehúzza a labdát a kapus. 8 nálam alapember
Antonini: Átlagos, támadásba többet vállalt, mintkéneszokott, ha nem esne el a labdában, nem lenne vele semmi baj. 6,5 azért megnézhetnénk egy teljes meccsen át Urby-t vagy Constantot.
Montolivo: A kp jobb oldalán már nem életveszély, közelebb van a kapuhoz, jó lesz. 5,5 de csak a sérülés miatt
De Jong: Azért ő jött be mert Allegri védeni akarta a 0-1-et. NEM szélső kp, Ambro helyén jó lesz. 6 a sárgája egy vicc...
Ambrosini: A samp utáni meccsen kellett ő a csapatba, mint egy falat kenyér. Nem a játéka, hanem a karaktere, sajnos már nagyon lassú, de az alsóházi csapatok ellen még jó.* 6,5
Nocerino: Remélem kibakizta magát. Egy tavalyi szezonja után ez kb belefért, de ha nem javul akkor pad. 4,5 csak a gólpassz miatt.
Boateng: 10-es. Belenőtt a mezbe. Ami nekem tetszett, hogy végre ellátta a szerepkörét, felhozta a labdát, kiosztotta, és volt egy nagy labdája, csak odaért a védő. 8,5
El Sharaawy: Van még hova fejlődnie. Nyilván Cassanoval és Ibrával könnyebb volt játszani, mint Pazzinivel és Boaval, de a lehetőséget továbbra is meg kell adni neki. 6
Pazzini: SuperPazzo? Azért lehetne kicsit aktívabb. 9
Allegri: A kezdő nem volt rossz, de Urbyval mi van? Amíg nincs Pato nagyon adná magát egy 4-2-3-1... 6,5
Bojan: 20 perc, de télleg pályán volt. (-)
Niang: Addig kell játszatni, amíg a brazilok nem térnek vissza.
*: Nem, a Bologna nem az. Szerintem közelebb lesznek az EL-hez, mint a kieséshez.
Először is, miért örüljünk a tegnapi nap eredményének:
- Mert győzött a csapat, begyűjtöttük a 3 pontot,
- Megvan a szezon első mesterhármasa,
- Voltak remek teljesítmények:
Pazzini - aki egyértelműen a meccs embere, Boateng - nálam most nagyott nőtt, úgy tűnik kezdi érezni a felelősségét annak, hogy ő viseli a 10-es mezt és végül De Sciglio, akinek játéka ismét csak lenyűgöző volt, pompás a kölyök! =)
Ezen felül bíztató teljesítményt nyújtott Acerbi, Tetszett Bojan akarása és gyorsasága, és úgy vettem észre, De Jong is hamar be fog épülni a keretbe. Bár a többi játékossal tán még csak beszélnie sem sikerült , félelmetes, hogy milyen rutinnal játszotta végig azt a 25 percet, amire beállt.
Ennek a csapatnak és Allegrinek még időre van szüksége:
A védelemnek például, ami még alig gyakorolt együtt - össze kell csiszolódnia.
Ne feledjük, Zapata bő 2 héttel a mercato vége előtt érkezett, De Jong -mint DM én őt is ide sorolom - meg néhány napja van Milanello-ban. Még egy-két hét biztosan eltelik, mire a Zapata-Acerbi-De Jong trió együtt pályára lép.
A középpályánk - ahol Montolivo sérült, Muntari sérült, és támadásban Boatengnek kell megtalálni az összhangot Pazzini-vel, Bojannal, El Shaarawy-val, Nianggal. - ez sem tűnik egyszerű és pillanatok alatt elvégezhető feladatnak.
Én továbbra is bízom Allegri hozzáértésében, az ítélőképességében és hiszem, hogy képes győztes csapatot faragni ebből a keretből.
Stark:Boatenggel egy gond van irányítóként: csőlátása van. Meggyőződésem, hogy Boateng az egész pályából legfeljebb ennyit lát:
Boateng-hez mindenki hozzáteszi, hogy nem elég pontos, és nincsenek utolsó passzos momentumai. Nocerino-nak volt egy tökéletes labdája, csak a védő blokkolni tudott, többek között a tizenegyesnél is az ő labdájából ugrott ki Pazzini. Még nem egy Özil, de szerintem igenis rá lehet bízni ezt a szerepkört. Kezd belenőni a mezbe, HORY94 jól fogalmazott. Emellett igazi vezér volt, ha egy két lövése be is akad igazi húzóember lesz.Viszont Montolivo-val nem voltam megelégedve, lehet közrejátszott a sérülése is ,de tulajdonképpen míg pályán volt, nem nagyon csinált semmit sem. Sokkal többet várnék tőle. Nocerino-nak is nagyon gyenge meccse volt. El Shaarawy is eltűnik így a mezőnyben, mivel nincs igazán játszótársa, túl nagy tehet nehezedik rá. Egy Robinho mellett sokkal aktívabb lenne.Összességben nagyon örülök a győzelemnek, de ettől is több kell, hiszen lassan jönnek a nehezebb meccsek, : Udinese, Inter...
HORY94:
De Jong: Azért ő jött be mert Allegri védeni akarta a 0-1-et. NEM szélső kp, Ambro helyén jó lesz. 6
szaloky:Mindenesetre kockázatos húzás volt De Jongot mélyvízbe dobni. Persze, a rutin sokat jelent...
HORY94:
De Jong: Azért ő jött be mert Allegri védeni akarta a 0-1-et. NEM szélső kp, Ambro helyén jó lesz. 6
Ez nem biztos, hogy így van. Inkább arról van szó, hogy a középpályás védekezésünk, a visszazárásunk már az első 20 percben is gyenge volt, később pedig még inkább. De Jonggal a középpályán akarta megfogni a Bologna nyomását. Ezzel persze Nocénak és Boának is több levegőt adott. Sajnos Muntari nagyon hiányzott, ő lett volna erre a szerepre talán az ideális megoldás.
Harincourt:Egyetértünk. És vélelmezem, hogy Allegri "szoktatni akarta" őt az olasz közeghez.
Mindenesetre kockázatos húzás volt De Jongot mélyvízbe dobni. Persze, a rutin sokat jelent...
szaloky:"Védeni akarta a 0-1-et" értsd: stabilizálni a védekezést, ezért jött De Jong és nem más.HORY94:
Ez nem biztos, hogy így van. Inkább arról van szó, hogy a középpályás védekezésünk, a visszazárásunk már az első 20 percben is gyenge volt, később pedig még inkább. De Jonggal a középpályán akarta megfogni a Bologna nyomását. Ezzel persze Nocénak és Boának is több levegőt adott. Sajnos Muntari nagyon hiányzott, ő lett volna erre a szerepre talán az ideális megoldás.
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.