"Allegri 7 év után bajnoki cÃmet nyert, most hirtelen kókler lett? Hm."
Mert gyenge volt a Juve és az Inter is. Ezzel a játékosállománnyal mernék fogadni, hogy jó ideig nem lenne bajnok. De azért fogadjuk el, hogy nem egy Milan szintű edzÅ‘, ezt már sokszor bizonyÃtotta cseréivel, és a taktikai hadrendjeivel.
Persze, mert ha nyerünk (egyszerűsÃtsük le: Allegri nyer) egyszer valamit, az ugye kizárólag csak azért lehet, mert mindenki gyenge. (Azt már hozzá sem merem tenni, hogy "rajtunk kÃvül", mert ugye azzal véletlenül még a mieinket dÃcsérném.) Képtelen vagyok felfogni, hogy az idei év értékelésénél hogyan bÃrjátok figyelmen kÃvül hagyni a következÅ‘ket:
1. Az egész idényben tömve volt nálunk a kórház. Sok esetben nemhogy az okozott gondot Allegrinek, hogy kit rakhat a padra, még a kezdÅ‘be is alig tudott épkézláb játékost nevezni. Ráadásul kulcsjátékosok dÅ‘ltek ki sorra: Å‘sszel a csúcsformában focizó Cassano, aztán gyakorlatilag a teljes tavaszi szezonra Boateng, aki az Arsenal ellen azért felvillantotta, hogy mire lenne képes a csapat vele. Amit pedig már végképp nem bÃrtunk ki, az T. Silva sérülése volt. Nem véletlen, hogy azóta nem megy a csapatnak: a Roma elleni derbyt nagy nehezen még behúztuk nélküle is, utána viszont jött a teljes összeomlás, kiesés a BL-bÅ‘l, és olyan váratlan pontvesztések, amelyeknek köszönhetÅ‘en szinte biztosan nem leszünk bajnokok. Az egész szezonban hasznavehetetlen Patoról (meg FlaminirÅ‘l) már szólni sem érdemes. Eközben a Juvénál szinte senki sem volt sérült soha.
2. Rengeteget jelentett - különösen ennyi sérülttel -, hogy amÃg nekünk helyt kellett állni a BL-ben, addig a Juve játékosai otthon rejszoltak, vagy épp készültek a következÅ‘ bajnokira. JövÅ‘re ez szerencsére máshogy lesz, bár akkor majd az IntertÅ‘l kell hasonló okok miatt tartani.
3. Leszögezem, a legkevésbé erre akarom fogni a scudetto elvesztését, mert összességében a Juve megérdemli a bajnoki cÃmet. (Nálam annak a csapatnak, amelyik egy Serie A-ban veretlen tud maradni minimum 33 fordulón, de jó eséllyel most már a teljes szezonon keresztül, annak nem kell magyarázkodnia.) Viszont ettÅ‘l még tény, hogy a lehetÅ‘ legrosszabb pillanatokban sújtottak bennünket igen komoly bÃrói tévedések: pont a Juve ellen egy számomra azóta is felfoghatatlan, kapitális bÃrói hiba miatt nem nyertünk. KésÅ‘bb ha a Catania ellen megadják Robinho gólját, és marad a négy pont elÅ‘ny, talán most szintén nem itt tartanánk, nem kerülünk padlóra, és máshogyan alakul a bajnokság. Ehhez még jött az, hogy tulajdonképpen a BL-ben is egy szánalmas büntetÅ‘ pecsételte meg a sorsunkat. Mindez nyilván nem tett jót a csapat moráljának.
Ez összességében egy hihetetlenül peches idény volt számunkra. Ennyi, pont. A végére sajnos - szerintem érthetÅ‘ módon - idegileg és fizikailag is kikészültünk. Mindig, mindenki azt várta, hogy felépülnek végre a sérüljeink, és végre egy legalább részben teljes kerettel vehetjük a következÅ‘ akadályt, ehelyett újabb és újabb sérülések következtek, soha nem ért véget ez a folyamat. Ezt sajnos nem lehetett bÃrni, illetve csak addig lehetett, ameddig - többek között Allegrinek is köszönhetÅ‘en - bÃrtuk.
Az meg, ahogyan roltchi is Ãrta, vicc, hogy most hirtelen senki nem "Milan szintű", élen Allegrivel. Szerintem - még ha én sem értek mindig, mindennel egyet vele - Å‘ egy kiváló edzÅ‘. Fiatal, tud még hová fejlÅ‘dni, a jövÅ‘ majd eldönti, hogy lesz-e belÅ‘le egy Cappellohoz, Sacchihoz, Ancelottihoz, Lippihez mérhetÅ‘ szakember, de a potenciál megvan benne. Mindenesetre én biztosan nem válnék meg tÅ‘le nyáron.
Azzal viszont - ahogyan már utaltam is rá - egyetértek, hogy ennek az idénynek ezzel az újabb döntetlennel sajnos vége. Ez a Juve nem fog négy pontot hullajtani a hátralévÅ‘ öt meccsén, ha meg igen, az akkor már teljesen mindegy lesz. Én gratulálok nekik a bajnoki cÃmhez, megérdemelték. Összességében jó kis bajnokság, jó vetéledés volt ez, kár, hogy végül nem a mi szánk Ãze szerint alakultak a dolgok. De jövÅ‘re újra megpróbáljuk, remélhetÅ‘leg nem ismét "B" csapattal kell végigjátszanunk a komplett szezont!
FORZA MILAN!!!
Elküldve: 2012.04.23. 09:17
#