skovacs:Nem akarok vitatkozni egy nagy tapasztalatú kollégával, de a második résszel mégis fogok egy picit. Teljesen jól láttad, többször kaphatta volna a zsugát, de ez szerintem nemcsak a "magyar nb1-ben" van így, hanem szinte minden csapatnál Európában. (legalább ebben az egyben hasonlít a focink a többiekhez :-))
Amit eddig senki nem említett meg, hogy Merkel kezdőként kapott 75 percet!
Bambán néztem a kezdőnket és nem értettem Allegri mit is akar vele a kezdőben?
Ezután erősen koncentráltam a srác játékára és figyeltem.
Megkell, hogy mondjam kiválóan helyezkedett, rendszeresen üresbe futott és nagyon jól mozgatta a csatárainkat, végre lesz egy irányítónk és saját erőből.
Ami miatt ideges voltam és vagyok a többiek aljas hozzáállása ( sz@rjanak sünt ), mert úgy tűnt bármennyire van jó helyzetben és üresen, labdát csak akkor kap, ha kihal körülötte az egész csapat és megörökli.
Ez a fajta mentalitás a magyar nb1-ben elmegy, de egy Milan-nál felháborító, hogy az idősebb játékosok nem a csapat érdekeit nézik, hanem a saját poziciójukat ( akár a kezdő közelében ) és ezért nem adnak labdát a fiatalnak.
A labdákért az "ifjoncoknak" meg kell dolgozni, ha letesznek valamit az asztalra, majd egyre többet kapnak. Figyeld meg, akár Merkel, akár Strasser legközelebb már több labdát fog kapni, mert tegnap letettek valamit az asztalra. Példa Ibra, aki le is üvölti Abate és a többiek fejét, ha nem neki adják a zsugát, ami így ritkán fordul elő... Merkel még nem ez a kategória.
Más!
Sokan mondják, hogy Strasser játéka nagyon tetszett, s nem csak a gólja miatt. Hát nekem meg főleg a gólja miatt! Nagyon ritkán fordul sajnos elő, hogy egy középpályásunk a center helyéről szerez gólt, idén nem is emlékszem ilyenre! Korábban Ambro rendszeresen odaért, manapság már nem igen, Gattuso pedig eltöri, fölé-mellé rúgja, stb. Emiatt sokkal könnyebb levédekezni minket, mivel tudják kire kell, s kire nem kell figyelni, míg mondjuk egy Arsenalnal Fabregast nem érdemes ott hagyni szabadon...
Strasser pedig felért, s okosan alárúgva beütötte! Nagy bravó érte! Csak folyta(tatha)ssa tovább!