attilio-7:floyddebarber:szaloky:Dosztojevszkij:
Ha mindenki úgy játszana a saját posztján, mint Ronaldinho az övén, akkor nagyjából mindenki egy helyben állna, mint a rugós fociban, és 20-0-ra vesztenénk el minden mérkőzést. :(
Időnként tényleg szép labdákat ad Ronaldinho, de a XXI. században, a futball élvonalában ez az erőnlét és futómennyiség nonszensz.
Csakhogy az olyan öreg, sok szépet megélt vén bolond, mint én, azokért a szép labdákért kel útra 1000-1100 km-t megtéve - évente többször.
Sajnos egy csapatot viszont ritkán vezetnek a szurkolók győzelemre.
Mellesleg, csak egy példa, az én "kedvenc" Oddommal:
Oddo ha elvégzi a dolgát (nevezetesen lezárja a jobb oldalt), de van rossz beadása (függetlenül attól, hány támadást indít) "nem Milan-szintűnek" kezdik nevezni.
Ugyanez igaz mondjuk Ambrosinire is: rengeteg labdát szerez, középen alig tud átjutni az ellenfél, minden szembe kerülőnek a nyakába liheg, de ha nem ad gólpasszt (vagy ha csak egyet ad...), akkor "nem Milan-szintű, mert a modern fociba egy szűrőnek támadni is tudni kell".
Ronaldinho ha egész meccsen SEMMIT nem csinál, álldogál, se a kapura nem veszélyes, se nem fut, hogy területeket nyisson, viszont van 1 darab jó labdája, sokan már "zseniális mágusnak, a legaktívabb emberünknek, a hónap játékosának" nevezik.
Nem értem ezt a kettős mércét.
Értem amit mondasz, de Donzee-nak 100 %-ban igaza van.
Vajon miért nyer ilyen ritkán védő aranylabdát? Ha pl a védő meccsenként csak egyet hibázik, de 10 szer jól szerel akkor utóbbira senki nem emlékszik. De ha a csatár 10 helyzetet kihagy és csak egyet lő be amivel nyernek, akkor Ő az Isten...
és itt el is érkeztünk a foci legalapabb szabályához:az nyer,aki több gólt rúg...