dreid:
Anselmo:
Jó, de miért van szükség arra, hogy csak a "reményben" lehessen bízni? Olyan ez, mint amikor egy esélyesebb sereg hazaküldi a katonáinak felét, ezzel önként létszámhátrányba hozza magát, a megmaradtaknak meg azt mondja a hadvezér, hogy bízzanak a reményben, meg Istenben. Jól hangzik, csak éppen saját magunkat hozzuk szar helyzetbe. Világosan látszik most is, mint a Nap, hogy hol vannak nagy gondok. Erre nem azt orvosoljuk, hanem látszólag felesleges tranzakciókba bonyolódunk. Fáj a katona lába, erre nem új csizmát kap, hanem küldenek neki egy pár új kesztyűt. Ez már valami.
Ami történik most, az az eddig elért eredmények oktalan és teljesen felesleges veszélyeztetése. Korántsem biztos, hogy ráfázunk, de ha mégis, akkor az nagyon fog fájni, és nagyon komoly következményei lesznek. Érdemes ekkora kockázatot vállalni? Azt megérteném, ha ebből a 15 millióból hoznak egy új jobb szélsőt/irányítót, vagy kölcsönbe valakit, aki érdemi segítséget nyújt, hogy ne kelljen cidrizni és nyáron tovább lehet építkezni. De sem Lazetic, se Thiaw vagy Estéve nem lesz valós segítség a jelenlegi keretnek, játszani sem fognak lényegében. A riválisok megteszik, amit kell, mi meg nem. Ennyi. A Juventus sem arra vár, hogy majd Morata vagy Moise Kean megtáltosodik, hanem hozott egy nagyágyút. Pedig állítólag nem állnak olyan jól anyagilag. Mi meg abban bízunk, hogy Brahim Diaz, meg Messias meg ontják a gólokat / gólpasszokat. Itt volt a lehetőség, nem éltünk vele. De majd meg lesz magyarázva a COVID-dal, meg a San Siro kemény talajával, meg egyéb baromságokkal, ha mégsem lesz meg a 4. hely, és Kessié helyére Duncan jön majd pl. Renato Sanches helyett a nyáron.
Ki az a Estéve?nem nagyon látok róla hírt.
Amúgy szerintem is le kellene igazolni Renato Sanchest. Kessiet meg küldeni a lelátóra az edzések alatt. Minek fejleszteni más csapat játékosát....
A Juventus sem most sem jövőre nem lesz jobb csapat nálunk, Serie A-ban a legnagyobb büdzsével örülhetnek, ha a top-ban bent lesznek. Lehoztak ellenünk egy meccset X-re, kapura rúgás nélkül, én nem követném az ő példájukat...
Ez már nem az a foci, ami a 2000-es évek elején volt, veszel 4-5 "sztár" játékost, ők majd lehozzák a meccseket azok ellen a csapatok ellen, akiknek nem telik rá.
Nem a nevek számítanak, hanem, a jelenlegi formájuk, ha most egy fiatal játékos lehoz 1-2 jó szezont, simán megkérik érte a 40-50M€-t.
Itt van pl. nálunk Tonali akinek ehhez egy szezon kellett, másodikban már hozta amit elvárunk tőle.
Maldini tökéletesen alkalmazkodik a jelenlegi lehetőségeinkhez, alacsony áron vesz ígéretes vagy tényleg jó formában lévő játékosokat - Messias-,hagy nekik időt alkalmazkodni, és csapatban gondolkodik nem egyéni teljesítményekben.
Szerintem ő a bizonyítéka annak, hogy nem csak 40-50M€-ért lehet venni olyan szélsőket vagy KP-kat akikkel bajnoki esélyeink lehetnek.
Néhány példa akiknek nem ment az első szezon, de számszerűsítve is többet hoztak, mint ami elvártunk tőlük.
Saelemaekers 5->20
Kalulu 1 ->10
Bennacer 15->30
Tonali 8->35
Szerintem két évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen fiatal csapat Calha és Donnan nélkül a második helyen fog állni a bajnokságban úgy, hogy vastagon benne van a bírók keze abba, hogy nem vagyunk az Inter nyakában.
A csapat gerincét szerintem inkább azok a játékosok alkotják akik maradni fognak, van és lesz is idejük fejlődni, mert három rossz meccs után nem az lesz a vezetőség álláspontja, hogy azonnal hozzunk egy másik játékost.
Biztos vagyok benne, hogy Kessie-t megfelelő játékossal fogják pótolni, ha nyáron távozik Ibra vagy Girud akkor egy minőségi csatárt fognak hozni helyettük, legrosszabb esetben kölcsön+opcióval.
Elküldve: 2022.01.26. 17:27
#