Nobody:
Közben transfermarkt szerint Castilejo 95%, hogy megy a Herthaba, azért német csapatoknál nem szoktak tévedni.Persze bármi megeshet, lehet kacsa, de ha mégis, akkor ki lesz a belga mellett a másik jobb szélső, miután a nagy nevek közül senki se jött, ahogy halllani, Messias után nincs több érkező. Vagy Florenzi lesz az új jobb szélsőnk?
spincha:A mértékadó gazzetta viszont 7 és felesre, a tuttomercatoweb pedig 8-asra értékeli a mercatónkat... Előbbi lapnál csak az Inter kapott ilyen magas osztályzatot, míg utóbbinál senki sem. Úgyhogy erről ennyit.
Olasz oldalon mint a calciomercato 5-ösre értékelik a mercatot https://www.calciomercato.com/news/i-voti-roma-e-fiorentina-regine-del-mercato-milan-e-napoli-da-5--16744Gyakorlatilag a legrosszabbak között van. Gyakorlatilag a legfontosabb két posztot az irányitot meg a jobb szélsot nem sikerult megoldani. (majd osztogat ibra, vagy messisas, jobbra meg majd jo lesz florezni vágy bárhova ha kiesik valaki) Fél megoldásokkál operálni BL szezonban nem túl jó előjel. Nagy nagy harc lesz a top4-ért, és szerintem a tavaly utan ez lehet a legnagyobb kudarc a szezonban, ha idén nem sikerulne elérni.Nem sikerült Castillejot elpasszolni, Romagnolival,Kessiével nem hosszabbítottunk, nem adtuk elElhiszem, hogy pénz kevés volt, de valoszinuleg mi is részletezunk mind szinte minden csapat nem egyben fizetunk.Illetve láttam a juve is igy vitte locatellit, hogy 2 év kolcson és majd csak utana kezdik fizetni, azt is részletekbe...szóval léteznek ilyen megoldások is. Azt hiszem ez a kivárás taktika nem jött be. Bele sem merek gondolni BL pénz nelkul mi lett volna. Az én értékelésem a nyárra 4/10.Innentől már csak abban bizhatunk, hogy akik jöttek a top4es célhoz beválnak, illetve pár játékosnak sikerül idén szintet lépni. Nálam a top4 az elvárás, ugymond kotelezo minimum, minden más csak extra.
leekop:Kessie és Benaccer le fog lépni az Afrika kupa miatt. Attól függetlenül, hogy egy bl-ben induló csapatnak kell 4 minőségi középpályás, az Afrika kupa alatt nálunk csak 2 lesz...
Kb egy hónapja írtam, hogy eddig lényegében csak védekező játékosra adtunk ki pénzt (Maignan, Tomori, Tonali, Ballo-Touré, Florenzi) sajnos ebben nem történt semmi változás. Giroud, Messias és Pellegri érkezett a támadó harmadba, miközben Calhanoglu meg elment. Tényleg a védelem és a védekező középpálya megerősítésére kellett a rendelkezésre álló pénz 90%-át elkölteni? 70 millió költésből 4-et költöttünk a támadóharmadra? Ez mennyire aránytalan már? Már a szezon vége előtt 1 poszt megerősítéséről beszélt mindenki, kellett egy jobbszélső. Ide jött az utolsó nap Messias, ha filmet akarnék forgatni egy játékos életéből ő egyértelműválasztás lenne, de hogy hogyan illeszkedik a csapat átigazolási politikájába azt nem értem, mert eddig úgy tűnt fiatalok jönnek kezdőnek és pár idősebb játékos meg a padra. Nehezen hiszem, hogy rosszabb lenne támadásban mint Samu vagy Alexis, de a védekezése nem tűnik olyan jónak, majd meglátjuk.Voltak félelmek, hogy nincs pénz a csapatnál, és részemről luxusnak tartottam Tomorira kifizetni 30 milliót, amikor kb az összes másik posztra jobban kellett ember. De tévedtem, még arra is volt elég, hogy megvegyük Adlit és ott is hagyjuk egy évre Franciaországban. Nem is pontosan értem, hogy melyik pozícióra jönne. Tonali-Bennacer helyére egyfajta mélységi irányítónak? Mert akkor minek vettük meg? Brahim mögé/elé támadóközéppályásnak, akkor meg miért nem hoztuk át azonnal? Egyáltalán ki is a porcelán testű Brahim cseréje?De ami a legjobban leveri a biztosítékot nálam, hogy Kessié, Romagnoli és Kjaer szerződése sincs meghosszabbítva, de el se adtuk őket. 2-3 hónap és bárkivel tárgyalhatnak, szezon végén meg ingyen leléphetnek. Ha Kesséi, Romagnoli, Kjaer, illetve Donna és Calha (nyilván transfermarktos) értékét megnézzük 190 milliónyi érték léphet le teljesen ingyen a csapattól két szezon alatt. Kétszer ugyanazt megcsinálni lényegében 1 szezon különbséggel az őrültség. Theo és Bennacer felkészül... És közben meg csodálkozunk, hogy az Elliot nem akar pénzt invesztálni játékosokba, amikor most is egy -70 milliós mercatot hoztunk össze és Laxaltot leszámítva 0 bevételt termelt a csapat az eladásokból.
leekop:Sokszor elhangzott már itt, hogy a való élet kicsit más,mint a Fifa Manager.
Kb egy hónapja írtam, hogy eddig lényegében csak védekező játékosra adtunk ki pénzt (Maignan, Tomori, Tonali, Ballo-Touré, Florenzi) sajnos ebben nem történt semmi változás. Giroud, Messias és Pellegri érkezett a támadó harmadba, miközben Calhanoglu meg elment. Tényleg a védelem és a védekező középpálya megerősítésére kellett a rendelkezésre álló pénz 90%-át elkölteni? 70 millió költésből 4-et költöttünk a támadóharmadra? Ez mennyire aránytalan már? Már a szezon vége előtt 1 poszt megerősítéséről beszélt mindenki, kellett egy jobbszélső. Ide jött az utolsó nap Messias, ha filmet akarnék forgatni egy játékos életéből ő egyértelműválasztás lenne, de hogy hogyan illeszkedik a csapat átigazolási politikájába azt nem értem, mert eddig úgy tűnt fiatalok jönnek kezdőnek és pár idősebb játékos meg a padra. Nehezen hiszem, hogy rosszabb lenne támadásban mint Samu vagy Alexis, de a védekezése nem tűnik olyan jónak, majd meglátjuk.Voltak félelmek, hogy nincs pénz a csapatnál, és részemről luxusnak tartottam Tomorira kifizetni 30 milliót, amikor kb az összes másik posztra jobban kellett ember. De tévedtem, még arra is volt elég, hogy megvegyük Adlit és ott is hagyjuk egy évre Franciaországban. Nem is pontosan értem, hogy melyik pozícióra jönne. Tonali-Bennacer helyére egyfajta mélységi irányítónak? Mert akkor minek vettük meg? Brahim mögé/elé támadóközéppályásnak, akkor meg miért nem hoztuk át azonnal? Egyáltalán ki is a porcelán testű Brahim cseréje?De ami a legjobban leveri a biztosítékot nálam, hogy Kessié, Romagnoli és Kjaer szerződése sincs meghosszabbítva, de el se adtuk őket. 2-3 hónap és bárkivel tárgyalhatnak, szezon végén meg ingyen leléphetnek. Ha Kesséi, Romagnoli, Kjaer, illetve Donna és Calha (nyilván transfermarktos) értékét megnézzük 190 milliónyi érték léphet le teljesen ingyen a csapattól két szezon alatt. Kétszer ugyanazt megcsinálni lényegében 1 szezon különbséggel az őrültség. Theo és Bennacer felkészül... És közben meg csodálkozunk, hogy az Elliot nem akar pénzt invesztálni játékosokba, amikor most is egy -70 milliós mercatot hoztunk össze és Laxaltot leszámítva 0 bevételt termelt a csapat az eladásokból.
Berka_:Így van, ezért normális csapatok nem hagyják, hogy az utolsó évbe érjen a szerződés, hanem már korábban minimum1,5- 2 évvel korábban meghosszabbítják a játékosokat, ha meg nem akar, akkor eladják. Mi akadályozta Maldiniékat, hogy Kessié szerződését már a télen megoldják pl? A való életből, ne a Footballmangaerből mondj már egy csapatot, ahonnan a fél kezdő ingyen lelépet 2 éven belül? Ez lenne az általános csak eddig nem vettük észre? Igazából ez a normális menete a dolgoknak és minden csapat kb 5 legérétkesebb játékosa ingyen lelép minden évben? Az a normális, hogy hagyjuk, hogy az utolsó évébe érjen a játékosok szerződése és engedjük, hogy úgy zsaroljanak, ahogy nem szégyenlik?leekop:Sokszor elhangzott már itt, hogy a való élet kicsit más,mint a Fifa Manager.
Kb egy hónapja írtam, hogy eddig lényegében csak védekező játékosra adtunk ki pénzt (Maignan, Tomori, Tonali, Ballo-Touré, Florenzi) sajnos ebben nem történt semmi változás. Giroud, Messias és Pellegri érkezett a támadó harmadba, miközben Calhanoglu meg elment. Tényleg a védelem és a védekező középpálya megerősítésére kellett a rendelkezésre álló pénz 90%-át elkölteni? 70 millió költésből 4-et költöttünk a támadóharmadra? Ez mennyire aránytalan már? Már a szezon vége előtt 1 poszt megerősítéséről beszélt mindenki, kellett egy jobbszélső. Ide jött az utolsó nap Messias, ha filmet akarnék forgatni egy játékos életéből ő egyértelműválasztás lenne, de hogy hogyan illeszkedik a csapat átigazolási politikájába azt nem értem, mert eddig úgy tűnt fiatalok jönnek kezdőnek és pár idősebb játékos meg a padra. Nehezen hiszem, hogy rosszabb lenne támadásban mint Samu vagy Alexis, de a védekezése nem tűnik olyan jónak, majd meglátjuk.Voltak félelmek, hogy nincs pénz a csapatnál, és részemről luxusnak tartottam Tomorira kifizetni 30 milliót, amikor kb az összes másik posztra jobban kellett ember. De tévedtem, még arra is volt elég, hogy megvegyük Adlit és ott is hagyjuk egy évre Franciaországban. Nem is pontosan értem, hogy melyik pozícióra jönne. Tonali-Bennacer helyére egyfajta mélységi irányítónak? Mert akkor minek vettük meg? Brahim mögé/elé támadóközéppályásnak, akkor meg miért nem hoztuk át azonnal? Egyáltalán ki is a porcelán testű Brahim cseréje?De ami a legjobban leveri a biztosítékot nálam, hogy Kessié, Romagnoli és Kjaer szerződése sincs meghosszabbítva, de el se adtuk őket. 2-3 hónap és bárkivel tárgyalhatnak, szezon végén meg ingyen leléphetnek. Ha Kesséi, Romagnoli, Kjaer, illetve Donna és Calha (nyilván transfermarktos) értékét megnézzük 190 milliónyi érték léphet le teljesen ingyen a csapattól két szezon alatt. Kétszer ugyanazt megcsinálni lényegében 1 szezon különbséggel az őrültség. Theo és Bennacer felkészül... És közben meg csodálkozunk, hogy az Elliot nem akar pénzt invesztálni játékosokba, amikor most is egy -70 milliós mercatot hoztunk össze és Laxaltot leszámítva 0 bevételt termelt a csapat az eladásokból.Ha egy játékos nem akar hosszabbítani,mit tud tenni a klub? Donnarumma és Calhanoglu esetében ki nem akart hosszabbítani? A klub,vagy a játékos? Nemet mondtak minden ajánlatra,így azért nehéz hosszabbítani.Eladás: egyetlen klub sem fog 30-40 milliókat kicsengetni egy játékosért,ha tudja, 1 év múlva ingyen is megszerezheti Kivéve,ha valaki akkora spíler,mint Mbappé. Bár ugye végül ő, is maradt.De ugye Kjaer,vagy Romagnoli nem ez a kategória...Szóval a valóságban ez kicsit másképp megy,mint ahogy azt a fotelben sokan elképzelik...
leekop:Romagnoli biztos, hogy ingyen fog lelépni. Viszont ha most eladják nyomott áron, akkor kellett volna venni még egy klasszis közeli hátvédet, ami nem fért volna bele a kasszába most. Ráadásul egyetlen kérője se volt a nyáron...Berka_:Így van, ezért normális csapatok nem hagyják, hogy az utolsó évbe érjen a szerződés, hanem már korábban minimum1,5- 2 évvel korábban meghosszabbítják a játékosokat, ha meg nem akar, akkor eladják. Mi akadályozta Maldiniékat, hogy Kessié szerződését már a télen megoldják pl? A való életből, ne a Footballmangaerből mondj már egy csapatot, ahonnan a fél kezdő ingyen lelépet 2 éven belül? Ez lenne az általános csak eddig nem vettük észre? Igazából ez a normális menete a dolgoknak és minden csapat kb 5 legérétkesebb játékosa ingyen lelép minden évben? Az a normális, hogy hagyjuk, hogy az utolsó évébe érjen a játékosok szerződése és engedjük, hogy úgy zsaroljanak, ahogy nem szégyenlik?leekop:Sokszor elhangzott már itt, hogy a való élet kicsit más,mint a Fifa Manager.
Kb egy hónapja írtam, hogy eddig lényegében csak védekező játékosra adtunk ki pénzt (Maignan, Tomori, Tonali, Ballo-Touré, Florenzi) sajnos ebben nem történt semmi változás. Giroud, Messias és Pellegri érkezett a támadó harmadba, miközben Calhanoglu meg elment. Tényleg a védelem és a védekező középpálya megerősítésére kellett a rendelkezésre álló pénz 90%-át elkölteni? 70 millió költésből 4-et költöttünk a támadóharmadra? Ez mennyire aránytalan már? Már a szezon vége előtt 1 poszt megerősítéséről beszélt mindenki, kellett egy jobbszélső. Ide jött az utolsó nap Messias, ha filmet akarnék forgatni egy játékos életéből ő egyértelműválasztás lenne, de hogy hogyan illeszkedik a csapat átigazolási politikájába azt nem értem, mert eddig úgy tűnt fiatalok jönnek kezdőnek és pár idősebb játékos meg a padra. Nehezen hiszem, hogy rosszabb lenne támadásban mint Samu vagy Alexis, de a védekezése nem tűnik olyan jónak, majd meglátjuk.Voltak félelmek, hogy nincs pénz a csapatnál, és részemről luxusnak tartottam Tomorira kifizetni 30 milliót, amikor kb az összes másik posztra jobban kellett ember. De tévedtem, még arra is volt elég, hogy megvegyük Adlit és ott is hagyjuk egy évre Franciaországban. Nem is pontosan értem, hogy melyik pozícióra jönne. Tonali-Bennacer helyére egyfajta mélységi irányítónak? Mert akkor minek vettük meg? Brahim mögé/elé támadóközéppályásnak, akkor meg miért nem hoztuk át azonnal? Egyáltalán ki is a porcelán testű Brahim cseréje?De ami a legjobban leveri a biztosítékot nálam, hogy Kessié, Romagnoli és Kjaer szerződése sincs meghosszabbítva, de el se adtuk őket. 2-3 hónap és bárkivel tárgyalhatnak, szezon végén meg ingyen leléphetnek. Ha Kesséi, Romagnoli, Kjaer, illetve Donna és Calha (nyilván transfermarktos) értékét megnézzük 190 milliónyi érték léphet le teljesen ingyen a csapattól két szezon alatt. Kétszer ugyanazt megcsinálni lényegében 1 szezon különbséggel az őrültség. Theo és Bennacer felkészül... És közben meg csodálkozunk, hogy az Elliot nem akar pénzt invesztálni játékosokba, amikor most is egy -70 milliós mercatot hoztunk össze és Laxaltot leszámítva 0 bevételt termelt a csapat az eladásokból.Ha egy játékos nem akar hosszabbítani,mit tud tenni a klub? Donnarumma és Calhanoglu esetében ki nem akart hosszabbítani? A klub,vagy a játékos? Nemet mondtak minden ajánlatra,így azért nehéz hosszabbítani.Eladás: egyetlen klub sem fog 30-40 milliókat kicsengetni egy játékosért,ha tudja, 1 év múlva ingyen is megszerezheti Kivéve,ha valaki akkora spíler,mint Mbappé. Bár ugye végül ő, is maradt.De ugye Kjaer,vagy Romagnoli nem ez a kategória...Szóval a valóságban ez kicsit másképp megy,mint ahogy azt a fotelben sokan elképzelik...Azt még lenyelem, hogy Maldiniék benézték Calha és Donna ügyét, de hogy pont ugyanezt megcsinálják Romagnolival, Kessiével és Kjaerrel egy évvel később az már vicc.
kissheva:Romagnoli nem piacképes (legalább is úgy hogy fizetnek érte), szinte minden nagyobb angol csapat igazolt hátvédet, vagy keresett. Ahogy a Barca, a Real és a PSG is. Nagy piaca volt a hátvédeknek most nyáron, és az átigazolási időszak eleji Lazios híreken kívül semmi komolyabb hír nem volt róla. Annyira túl árazott a fizetése, hogy kis csapatoknak nem kell, a nagy csapatokhoz meg a tudása, stílusa miatt nem fér be (nem véletlenül szorult ki a kezdőből se nálunk, nagyon gyenge a támadók letámadásában, ami elvárás már).
Nagyjából mindent leírtatok előttem, én csupán annyit tennék hozzá, hogy ha már a támadó szekcióba, annak is a jobb szélére egy ilyen low budget megoldást sikerült választanunk, ami nem is mutat nagyon a jövőbe, hiszen Messias 30 éves...tehát én akkor már inkább Ilicic-et preferáltam volna. Többet bizonyított, bl rutinnal rendelkezik, illetve a támadószekció szinte minden pontján bevethető. Bízom azért benne, hogy Maldini-ék tudják, hogy mit csinálnak, és kellő körültekintéssel választották ki az érkezőket. A szurkoló várja a nagy neveket, de ahogy fentebb is megfogalmazta egy kolléga, nem biztos, hogy egy kiégett, de nevében jó csengő játékos kell igazolni, hanem aki formában van, és van benne potenciál. Ami viszint nagy fekete pont a vezetőségnek, az megint, hogy a ballaszt amolyan Milanosan megint rajtunk maradt, illetve Romagnoli és Kessié szerződésének nem meghosszabbítása. Tényleg nem tudjuk mi mehet a háttérben, és csak találgathatunk, de aki augusztus közepéig nem tudja eldönteni, hogy az egy év múlva lejáró szerződését meghosszabbítja vagy nem, azt azonnal tenném átadó listára, hogy kellőképpen lehessen aztán pótolni. Így visznt meg van megint csak a veszélye, hogy két piacképes játékos fog távozni free.
leekop:Nem azt mondtam, hogy szar Romagnoli, hanem nem igazán illik a modern focihoz. 6 milliót kért ügynökével, ami miatt nem piacképes.
@MumusKét hozzászólással feljebb azt írtad, hogy ha eladják Romagnolit, akkor "kellett volna venni egy klasszis közeli hátvédet" most meg azt, hogy szarok a képességei, nem fér kezdőbe, mert olyan gyenge. Ha hozzánk gyenge, akkor mennyivel lettünk volna hátrébb ha Gabbia, vagy Kalulu kapja meg Romagnoli perceit, esetleg hozunk kölcsönbe valakit alá Tomori? Egyáltalán minek kellene egy klasszis helyette, ha szerinted ő egyáltalán nem az?3,5 milliót keres Romagnoli, ez annyira túlárazott? A Lazio mellett a Barca is érdeklődött (legalábbis a hírekben ez jött le) én egyszerűen nem hiszem, hogy legalább egy játékoscserébe ne lehetett volna bevonni. Persze a hírek arról is szóltak, hogy a Milan ragaszkodott hozzá, hogy maradjon és hamarosan aláírja az új szerződését.(Szerintem mondjuk semmivel se lassabb, vagy rosszabb letámadó mint Kjaer, de valószínűleg egyedül vagyok ezzel a véleménnyel a fórumon. A sérülése előtt az előző szezon első felében hányszor volt gond Romagnoli védekezésével? Hányszor védekezett Theo helyett is lényegében egyedül? Tomori hiába gyorsabb, erősebb, jópár gólt kaptunk róla, mert rosszul helyezkedett, persze még fiatal és fejlődhet ebben, de most teljesen úgy jön le, mintha Tomori már egy kész klasszis játékos lenne, minimum egy új Maldini. Romagnoli meg maximum egy Musaccio, akit max szertárosnak lehet használni.)
Mumus:Én is olvastam ugyanazt a cikket. Lehet, hogy a cikk szerzője Kumar úr elbeszélgetett Piolival, de azért én kételkedem abban, hogy 100%-os rálátása van arra, hogy mit is vár el az egyes játékosoktól. Főleg mert előző szezonban is volt bőven finomhangolás főleg abban, hogy amikor Theo fennfelejti magát, Bennacer, Kessié és Romagnoli hogyan oldja meg a védekezést. Persze lehet, hogy igaza van, csak akkor Tomori nagyon izgulhat, mert az idei két meccsen átlagban 9 kitámadást csinált 11%-os hatékonysággal. (Kjaer meg 10-et 25%-al) A rossz stílusú Romagnoli is hozott egy 30%-ot azért az eddigi szezonokban igaz kevesebb kitámadásból.leekop:Nem azt mondtam, hogy szar Romagnoli, hanem nem igazán illik a modern focihoz. 6 milliót kért ügynökével, ami miatt nem piacképes.
@MumusKét hozzászólással feljebb azt írtad, hogy ha eladják Romagnolit, akkor "kellett volna venni egy klasszis közeli hátvédet" most meg azt, hogy szarok a képességei, nem fér kezdőbe, mert olyan gyenge. Ha hozzánk gyenge, akkor mennyivel lettünk volna hátrébb ha Gabbia, vagy Kalulu kapja meg Romagnoli perceit, esetleg hozunk kölcsönbe valakit alá Tomori? Egyáltalán minek kellene egy klasszis helyette, ha szerinted ő egyáltalán nem az?3,5 milliót keres Romagnoli, ez annyira túlárazott? A Lazio mellett a Barca is érdeklődött (legalábbis a hírekben ez jött le) én egyszerűen nem hiszem, hogy legalább egy játékoscserébe ne lehetett volna bevonni. Persze a hírek arról is szóltak, hogy a Milan ragaszkodott hozzá, hogy maradjon és hamarosan aláírja az új szerződését.(Szerintem mondjuk semmivel se lassabb, vagy rosszabb letámadó mint Kjaer, de valószínűleg egyedül vagyok ezzel a véleménnyel a fórumon. A sérülése előtt az előző szezon első felében hányszor volt gond Romagnoli védekezésével? Hányszor védekezett Theo helyett is lényegében egyedül? Tomori hiába gyorsabb, erősebb, jópár gólt kaptunk róla, mert rosszul helyezkedett, persze még fiatal és fejlődhet ebben, de most teljesen úgy jön le, mintha Tomori már egy kész klasszis játékos lenne, minimum egy új Maldini. Romagnoli meg maximum egy Musaccio, akit max szertárosnak lehet használni.)Épp reggel olvastam egy statisztikát, mi szerint Pioli egyik elvárása a középhátvédtől, hogy kitámadjon a védőfalból a támadóra, és letámadásával megzavarja. Tavaly Tomori ezt meccsenként átlag 13x tette meg, Kjaer 11,2x, Romagnoli pedig 8x és ezt a legrosszabb hatékonysággal tette. Ez az egyik achiles pontja a játékának.@LireMille pedig jelenleg nincs kereslet érte. A kis csapatoknak túl drága a fizetése, a nagy csapatokhoz pedig nem illik a tudása. Az igényei leadásával jelentősen tudna javítani piacképességén, de majd Raiola elviszi a PSG cserepadjára...
A beküldéshez be kell jelentkezni.