Téli olimpiai játékok: Vancouver 2010. február 12-28.

Valerossa:
Délutánra bővebben, most csak röviden. :-)
paulinho:Valerossa:
Délutánra bővebben, most csak röviden. :-)
Remélem lessz valami infó.Jégkorong csoportbeosztás,Curling stb.....
Valerossa:
Számomra még nagyon új, viszont annál érdekesebb a Curling. Pár információ erről a játékról.
A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.
Az olimpián Hillcrest Park add otthont a Curling mérkőzéseinek.
A versenynapok február 16-25 között rendezik. A döntőket február 26-27én.
A férfi tornáról:
RésztvevÅ‘k: Kanada, KÃna, Dánia, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország, Svájc, USA
2006-os olimpia dobogósai: 1. Kanada, 2. Finnország, 3. USA.
A női tornáról:
RésztvevÅ‘k: Kanada, KÃna, Dánia, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Japán, Oroszország, Svédország, Svájc, USA
2006-os olimpia dobogósai: 1. Svédország, 2. Svájc, 3. Kanada.
![]()
Curling játék menete
tintarossa:Valerossa:
Számomra még nagyon új, viszont annál érdekesebb a Curling. Pár információ erről a játékról.
A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.
Az olimpián Hillcrest Park add otthont a Curling mérkőzéseinek.
A versenynapok február 16-25 között rendezik. A döntőket február 26-27én.
A férfi tornáról:
RésztvevÅ‘k: Kanada, KÃna, Dánia, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország, Svájc, USA
2006-os olimpia dobogósai: 1. Kanada, 2. Finnország, 3. USA.
A női tornáról:
RésztvevÅ‘k: Kanada, KÃna, Dánia, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Japán, Oroszország, Svédország, Svájc, USA
2006-os olimpia dobogósai: 1. Svédország, 2. Svájc, 3. Kanada.
![]()
Curling játék menete
Viccen kÃvül mondom, hogy nekem abszolút az egyik kedvenc sportágam, nagyon szeretem nézni, akár férfiak, akár nÅ‘k játsszák. És ez lesz az egyik sportág, amit biztosan nézni fogok.
andrijcar:
Én a Dóri miatt néha jégtáncot nézek, de abban is csak az izgalmas, ha esnek.
:)
Talán a hoki döntőt megnézem. Ezek a téli sportok nem nekem lettek kitalálva.
Andrew:
A szememben a sÃugrás a világ legunalmasabb sportja. El nem tudom képzelni, hogy lehet azt nézni. Inkább maratoni gyaloglás vagy egy három órán át tartó, de mindössze két lépéses sakkjátszma.
Mondjuk a curling se semmi ilyen szempontból. Amúgy ez miért nem koedukált sport?
Andrew:
A szememben a sÃugrás a világ legunalmasabb sportja. El nem tudom képzelni, hogy lehet azt nézni. Inkább maratoni gyaloglás vagy egy három órán át tartó, de mindössze két lépéses sakkjátszma.
Mondjuk a curling se semmi ilyen szempontból. Amúgy ez miért nem koedukált sport?
Perletta:Andrew:
Én a sÃfutással meg a biatlonnal vagyok Ãgy. :) Meg a műlesiklás is egy idÅ‘ után már uncsi, fÅ‘leg, h a Eurosporton a csapból is ezek folynak. A 2002-es téli olimpián is ezeket nézette velünk a tesitanárnÅ‘, és dogát kellett Ãrnunk belÅ‘le tesiórán. :?
Valerossa:
A napokban zajlott le a téli olimpiát megelőző Műkorcsolya Európa Bajnokság. Sebestyén Júlia 6. helyen végzett. Vele kapcsolatban röviden annyi a véleményem, hogy itt az ideje letenni a korcsolyát...
Férfiak:
1. Plushenko (orosz)
2. Lambiel (svájci)
3. Joubert (francia)
Nők:
1. Kostner (olasz)
2. Lepistö (finn)
3. Gedevanishvili (grúz)
Nekem viszont ez tetszett a legjobban!
A gálán előadott produkciója Joubertnek:
Joubert - Infinity
És természetesen nem maradhat ki Sebestyén Júlia sem:
Sebestyén Júlia
Zárolt topik, további üzenetek Ãrása nem lehetséges.