Juves hsz, eléggé tanulságos:
Akkor a tegnapi Berlusconi Kupához:
Véleményem szerint megérdemelten kaptunk ki. Nagyjából olyan 60 percig voltunk geyenrangú ellenfelei a Milannak (nem a 60. percig, hanem összesen mintegy 60-ig), sőt ebben a 60 percben néha föléjük is nőttünk. Ők azonban a nem túl sok helyzetükből kettő értékesítettek, míg mi a jóval nagyobb számúból egyet sem. És mint köztudott, a focit gólra játsszák, nem labdatartásra és szépségre. Mi a gólszerzéssel egyelőre hadilábon állunk, amin sürgősen változtatni kell, ahogy (azt hiszem) dzsémzi is írta tegnap.
Nekem a legfeltünőbb az volt az egész meccsen, hogy a védőink vagy nem tudnak, vagy nem szeretnek fejelni. Úgy gondolom, mindkettő nagy hiba, s bármelyik is a valós, azt sürgősen orvosolni kell. Egyébként nem volt rossz a védelem, elsősorban Andrade játéka tetszett. Sallangmentesen, tisztán, legtöbbször jó ütemben szerelt. Mellette még Molinarot emelném ki, az első félidőben talán a csapat legjobbjának láttam. Aztán a második játékrészben sajnos nagyon eltűnt. Criscito nem sokat mutatott, és ha jól emlékszem, ő maradt le Giláról a második gól előtt, amikor a csatár a hosszúra csúsztatta a labdát. Grygerával jóval stabilabb a védelmünk jobb oldala, mint Zebinával, azonban a támadásokat nem igen segíti. Ebben viszont a francia volt jobb. (A megoldás Camoranesi lehet, aki egyedül is megoldaná a jobb oldali széljátékot, és akkor a stabilabb Gringó maradhat jobb bekkben.)
Továbbá észrevételeztem, hogy ezt a Milant statikus játékban nem hogy Olaszországban, de talán még a nemzetközi mezőnyben sem nagyon lehet legyőzni. Én azt várom ettől a szezontól, hogy a bajnoki mérkőzéseik 75-80%-át simán lehozzák 1-2 rúgott góllal, kapott találat nélkül. Aztán ha szembetalálkoznak egy tempósabban, lendületesebben játszó labdabiztos társasággal, akkor - ha nem is könnyen -, de kikaphatnak. Ha rá tudják kényszeríteni az ellenfelükre a "lassú" játékot, akkor nyert ügyük van. Annyira együtt van ez a csapat és olyan végtelen rutinos, amennyire egyetlen csapat sem Taljánföldön.
Ranierinek is észre kellett volna vennie, hogy sem felívelgetésekkel, sem a szélról a védők közé beívelt labdákkal nincs esélyünk. Nesták simán hárítottak minden ilyen jellegű próbálkozást. Bezzeg, amikor a földön járattuk a labdát, netán egyérintővel, akkor sokszor csak kereste a labdát a Milan. (Ugyanez persze fordítva is igaz volt esetenként.) Megvannak a játékosaink ehhez a játékhoz, a tegnapi kezdőből például Sali, Pável, Molinaro, Nocerino, Alma, Alex és Jaki is abszolút ilyen focista. Ehhez képest mit játszottunk sokszor...?
Összességében a gól nagyon-nagyon hiányzik még mindig, ami már engem is kezd kissé zavarni. Eddig a koncentrációhiánnyal magyaráztam a gólínséget a sok helyzetünk ellenére, ezt most már nem tehetem meg. Tegnap mindenkin azt láttam, hogy teljesen komolyan veszi a meccset, és koncentrál. Mégsem találtunk be. Ez nem jó. Nagyon nem jó!
Azt viszont jó volt látni, hogy a Milan nem hogy nem focizott le minket, de a helyzetek mennyisége alapján még meg is verhettük volna őket. Már csak annyi a feladat, hogy ezeket a "volnákat" tüntessük el a bajnoki rajtra. Akkor nem lesz gond, egynerangú ellenfelei leszünk a bajnokság legnagyobb esélyeseinek is.
Forza Juve per sempre!
Elküldve: 2007.08.18. 13:36
#