Abatino:Tesznek különbséget gólhelyzetben vagy nem gólhelyzetben lévő szituációk között. Ilyen például az utolsó emberként történő szabálytalanság, ami azonnal piros. Ha ugyanazt a szabálytalanságot a védő a ellenfél alapvonalán teszi, max sárga. Miért? Mert gól(helyzetet) akadályozott meg. Én így értettem.
Amennyiben?
Abatino:Az is egy szempont, hogy Abbiati már szinte földet ért, amikor Sánchez tovább pöccintette a labdát, tehát lehetősége sem nagyon lett volna visszahúzni a karját (tehát akár úgy is tekinthetjük ezt, mint egy különös esete annak, hogy Sánchez beleszaladt Abbiati kezébe).
roltchi:Büntető kellett volna ítélni - más kérdés, hogy örülök a döntésnek.Büntetőrúgást kell ítélni, ha a felsorolt tíz szabálysértés valamelyikét a játékos saját büntetőterületénbelül követi el, tekintet nélkül a labda helyzetére, feltéve, hogy a labda játékban van.Tekints el most attól, hogy felsoroljam a tíz szabálysértést, de amit Abbiati elkövetett, az benne van. Teljesen mindegy, mit mondott a szakkommentátor.
roltchi:Szerintem arról volt szó,hogy a bíró úgy érezte,hogy a támadó játékos beakasztotta a lábát a már a földön fekvő kapusba.Az elmúlt években több csatár is megszivatott így bírókat és ezt a sporik most már nem kajálják be,sőt szerintem az ilyen esetekben előítéleteik vannak a támadó játékosokkal szemben.Az,hogy ez melyik eset volt,arra nem mernék mérget venni.Legalábbis személy szerint nem tudok másra gondolni.Abatino:Tesznek különbséget gólhelyzetben vagy nem gólhelyzetben lévő szituációk között. Ilyen például az utolsó emberként történő szabálytalanság, ami azonnal piros. Ha ugyanazt a szabálytalanságot a védő a ellenfél alapvonalán teszi, max sárga. Miért? Mert gól(helyzetet) akadályozott meg. Én így értettem.
Amennyiben?
Szerintem a szituáció megítélésénél a bíró azt vette figyelembe, hogy Sanchez hossza tolta meg a labdát, ha Abbiati nem ér hozzá, akkor is kimegy, így Abbiati mozdulata semennyiben nem befolyásolta a támadás kimenetelét.
Abatino:Ez nem feltétlenül igaz. Képzeld csak el, ha mondjuk Sánchez erősebben tolja meg/pattan el róla a labda, és mire az esés megtörtént, már rég a lelátón található, sőt, esetleg már be is intette a partjelző és a bíró a kirúgást. Szerinted büntetőt ítélnének ilyen helyzetben? Ehhez képest itt csak annyi a különbség, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, viszont nem is volt Sáncheznél. Ráadásul Abbiati védelmében pont az események gyors egymásutánja szól, hiszen a megtolás után esélye sem lett volna módosítani mozgását.
black:A második gondolatoddal minden további nélkül egyet értek (viszont akkor hol maradt a sárga?), de ha a bíró az első alapján döntött, akkor hibázott, ti. a büntetőnek semmi köze ahhoz, hogy Sanchez hosszan tolta meg a labdát vagy nem.
floyddebarber:Már elnézést, de úgy vitatkoztok rajta mintha Barca szurkerek lennétek! A meccset 3 napja lefújták és nem adták meg a tizit...nem meind1 ???Abatino:Ez nem feltétlenül igaz. Képzeld csak el, ha mondjuk Sánchez erősebben tolja meg/pattan el róla a labda, és mire az esés megtörtént, már rég a lelátón található, sőt, esetleg már be is intette a partjelző és a bíró a kirúgást. Szerinted büntetőt ítélnének ilyen helyzetben? Ehhez képest itt csak annyi a különbség, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, viszont nem is volt Sáncheznél. Ráadásul Abbiati védelmében pont az események gyors egymásutánja szól, hiszen a megtolás után esélye sem lett volna módosítani mozgását.
black:A második gondolatoddal minden további nélkül egyet értek (viszont akkor hol maradt a sárga?), de ha a bíró az első alapján döntött, akkor hibázott, ti. a büntetőnek semmi köze ahhoz, hogy Sanchez hosszan tolta meg a labdát vagy nem.
kecsuga:És ha én floyd-dal nem telefonon beszélem meg, az Neked nem mindegy?floyddebarber:Már elnézést, de úgy vitatkoztok rajta mintha Barca szurkerek lennétek! A meccset 3 napja lefújták és nem adták meg a tizit...nem meind1 ???Abatino:Ez nem feltétlenül igaz. Képzeld csak el, ha mondjuk Sánchez erősebben tolja meg/pattan el róla a labda, és mire az esés megtörtént, már rég a lelátón található, sőt, esetleg már be is intette a partjelző és a bíró a kirúgást. Szerinted büntetőt ítélnének ilyen helyzetben? Ehhez képest itt csak annyi a különbség, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, viszont nem is volt Sáncheznél. Ráadásul Abbiati védelmében pont az események gyors egymásutánja szól, hiszen a megtolás után esélye sem lett volna módosítani mozgását.
Abatino:1974. Jugo-lengyel?kecsuga:És ha én floyd-dal nem telefonon beszélem meg, az Neked nem mindegy?floyddebarber:Már elnézést, de úgy vitatkoztok rajta mintha Barca szurkerek lennétek! A meccset 3 napja lefújták és nem adták meg a tizit...nem meind1 ???Abatino:Ez nem feltétlenül igaz. Képzeld csak el, ha mondjuk Sánchez erősebben tolja meg/pattan el róla a labda, és mire az esés megtörtént, már rég a lelátón található, sőt, esetleg már be is intette a partjelző és a bíró a kirúgást. Szerinted büntetőt ítélnének ilyen helyzetben? Ehhez képest itt csak annyi a különbség, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, viszont nem is volt Sáncheznél. Ráadásul Abbiati védelmében pont az események gyors egymásutánja szól, hiszen a megtolás után esélye sem lett volna módosítani mozgását.
black:A második gondolatoddal minden további nélkül egyet értek (viszont akkor hol maradt a sárga?), de ha a bíró az első alapján döntött, akkor hibázott, ti. a büntetőnek semmi köze ahhoz, hogy Sanchez hosszan tolta meg a labdát vagy nem.floyd:Volt már olyan eset - láttam a meccset, csak már qrva régen -, hogy a támadó csapat ellen ítéltek büntetőt (pedig az ellenfél tizenhatosánál folyt a meccs), mert a saját büntetőterületükön belül éppen akkor történt szabálytalanság - azt hiszem, a kapus volt a ludas a hátramaradó csatárral szemben. Szerintem ha Abbiati szabálytalankodott, mindegy, hogy Sanchez esetleg hosszan tolja meg, jár a büntető. Lényeg, hogy nem fújták be.
MilanLaci:Yessss!!Abatino:1974. Jugo-lengyel?kecsuga:És ha én floyd-dal nem telefonon beszélem meg, az Neked nem mindegy?floyddebarber:Már elnézést, de úgy vitatkoztok rajta mintha Barca szurkerek lennétek! A meccset 3 napja lefújták és nem adták meg a tizit...nem meind1 ???Abatino:Ez nem feltétlenül igaz. Képzeld csak el, ha mondjuk Sánchez erősebben tolja meg/pattan el róla a labda, és mire az esés megtörtént, már rég a lelátón található, sőt, esetleg már be is intette a partjelző és a bíró a kirúgást. Szerinted büntetőt ítélnének ilyen helyzetben? Ehhez képest itt csak annyi a különbség, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, viszont nem is volt Sáncheznél. Ráadásul Abbiati védelmében pont az események gyors egymásutánja szól, hiszen a megtolás után esélye sem lett volna módosítani mozgását.
black:A második gondolatoddal minden további nélkül egyet értek (viszont akkor hol maradt a sárga?), de ha a bíró az első alapján döntött, akkor hibázott, ti. a büntetőnek semmi köze ahhoz, hogy Sanchez hosszan tolta meg a labdát vagy nem.floyd:Volt már olyan eset - láttam a meccset, csak már qrva régen -, hogy a támadó csapat ellen ítéltek büntetőt (pedig az ellenfél tizenhatosánál folyt a meccs), mert a saját büntetőterületükön belül éppen akkor történt szabálytalanság - azt hiszem, a kapus volt a ludas a hátramaradó csatárral szemben. Szerintem ha Abbiati szabálytalankodott, mindegy, hogy Sanchez esetleg hosszan tolja meg, jár a büntető. Lényeg, hogy nem fújták be.
Abatino:1.33-nál. http://www.youtube.com/watch?v=rZAo-yudo08&feature=relatedMilanLaci:Yessss!!Abatino:1974. Jugo-lengyel?kecsuga:És ha én floyd-dal nem telefonon beszélem meg, az Neked nem mindegy?floyddebarber:Már elnézést, de úgy vitatkoztok rajta mintha Barca szurkerek lennétek! A meccset 3 napja lefújták és nem adták meg a tizit...nem meind1 ???Abatino:Ez nem feltétlenül igaz. Képzeld csak el, ha mondjuk Sánchez erősebben tolja meg/pattan el róla a labda, és mire az esés megtörtént, már rég a lelátón található, sőt, esetleg már be is intette a partjelző és a bíró a kirúgást. Szerinted büntetőt ítélnének ilyen helyzetben? Ehhez képest itt csak annyi a különbség, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, viszont nem is volt Sáncheznél. Ráadásul Abbiati védelmében pont az események gyors egymásutánja szól, hiszen a megtolás után esélye sem lett volna módosítani mozgását.
Bajnokok Ligája negyeddöntő 1. mérkőzés:
AC Milan – Barcelona 0-0
San Siro (Milánó): 79.169 néző
Játékvezető: Jonas Eriksson (svéd)
Sárga lap: Seedorf (23.), Nesta (57.), Ambrosini (70.); illetve Keita (61.)
MILAN (4-3-1-2): Abbiati, Bonera; Mexes, Nesta (Mesbah 75.), Antonini; Nocerino, Ambrosini, Seedorf; Boateng (Emanuelson 67.); Ibrahimovic, Robinho (El Shaarawy 52.).
BARCELLONA (4-3-3): Valdes; Dani Alves, Piquè, Mascherano, Puyol; Xavi, Busquets, Keita; Sanchez (Pedro 77.), Messi, Iniesta (Tello 65.).
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.