mérkőzést.
Mennyivel szebb lenne a mérkőzés időpontjában!

alemilan:Dosztojevszkij:
Az AJ Auxerre a világ legismertebb kisvárosi futball klubja. Akik esetleg még nem ismerik, de érdekli őket, ismerjék meg az egyedülálló Hamupipőke-történetet.
Auxerre egy mindössze 37 400 lakosú kisváros Burgundiában. Ehhez képest a focicsapat megszakÃtás nélkül 30 éve játszik az élvonalban, s 24 500 fÅ‘ befogadására alkalmas stadionjuk van. Vagyis a város teljes népességének kétharmada befér egyszerre a nézÅ‘térre. 8O
Nem volt ez mindig Ãgy. Az 1905-ben alapÃtott klub labdarúgói a Â’60-as évek elejéig szÃntiszta amatÅ‘r alapon valahol a IV. és V. liga környékén kergették a labdát.
Azonban 1961-ben elszegÅ‘dött a csapathoz edzÅ‘nek egy akkor 23 éves pedagógus. Úgy hÃvták, hogy Guy Roux. Amit ez a fickó véghezvitt, ahhoz nincs hasonló a világon. A csapat a keze alatt egyre fejlÅ‘dött, egyre jobb eredményeket ért el. IdÅ‘nként feljebb léptek egy osztállyal. A szponzorok is egyre többen lettek. Végül – az addigra már professzionálissá vált - klub 1980-ban feljutott az elsÅ‘ osztályba. És a történet még mindig nem ért véget ... :arrow:
Az elsÅ‘ osztályban évrÅ‘l-évre jobb helyezést ért el a csapat. Roux-t a francia közvélemény a nemzeti válogatott élén szerette volna látni, de Å‘ állÃtólag azt mondta, hogy addig nem hagyja el az Auxerre-t, amÃg bajnokságot nem nyer velük. És 1996-ban megtörtént a csoda: az Auxerre bajnok lett – az amatÅ‘rök közül indulva, végig ugyanazzal az edzÅ‘vel! 8O 8) :idea:
Mindezt egy 37 ezres kisváros csapata érte el, amelynek anyagi lehetÅ‘ségei sohasem vetekedhettek az olyan nagy klubokéval, mint a PSG, Marseille, Lyon vagy Bordeaux. Viszont mindig nagyon jó érzékkel igazoltak olyan labdarúgókat, akiket késÅ‘bb nyereséggel tudtak eladni. Specialitásuk, hogy nem csak fiatal tehetségeket vesznek észre, hanem erÅ‘sebb klubokban gyakran már leÃrt focisták „kelnek” náluk új életre. A fiatal tehetség felfedezésére csak egy példa Mexes, akit innen vitt az AS Roma. A másik esetre a jelenlegi szövetségi kapitányt, Laurent Blanc-t hoznám fel, akit 1995-ben, 30 évesen, pályafutása mélypontján csábÃtott el Roux, majd innen egyenesen a Barcelona szerzÅ‘dtette, s késÅ‘bb alapembere volt az 1998-ban világbajnokságot nyert francia válogatottnak.
A csapat jelenlegi edzÅ‘je, Jean Fernandez 2006-ban vette át az edzÅ‘i posztot. Auxerre-ben megbecsülik az edzÅ‘ket, Å‘ is már az ötödik szezonját kezdi a klubnál. Tavaly nagy meglepetésre a harmadik helyre vezette a burgund csapat hajóját, méghozzá úgy, hogy néhány fordulóval a vége elÅ‘tt még a bajnoki cÃmre is volt esélyük. 8)
Az AJ Auxerre, mint ellenfél kapcsán nem világsztárokra kell gondolni. Csapategység és lelkesedés, ez a két fÅ‘ ismérv. :idea: Mindamellett képesek stÃlusosan játszani. A két legismertebb játékosuk egyike a korábban válogatott középpályás Benoit Pedretti, aki azelÅ‘tt a Lyon-ban is megfordult, ám ott nem vált be. Itt azonban Å‘ a csapatkapitány, és nagyon népszerű. A másik ismertebb név a lengyel válogatott csatár, Ireneusz Jelen, aki mostanában igen gólerÅ‘s, s a Zenit elleni BL selejtezÅ‘ visszavágóján egy emlékezetes hátrahúzásos góllal lÅ‘tte a csapatát a fÅ‘táblára.
Egy kis érdekesség a végére. Auxerre környékén van szőlőbirtoka Gerard Depardieu-nek. Idővel a csapat nagy szurkolójává vált. Nem tudom, hogy manapság jár-e Auxerre meccsekre, de régebben gyakran lehetett őt látni Roux mellett a kispadon. :wink:
Az Auxerre – Zenit BL selejetező visszavágó (2-0) összefoglalója: http://videos.sapo.pt/4egOjlpN3FUEOyAZ4ehz
Valamint még idevennem Djibril Cissét, akit 15 évesen szerzett meg az egyesület, majd 2004-ben (miután nem egyszer nyerte meg a csapat szÃneiben a gólkirályi cÃmet) közel 14 millió fontért adták tovább a Liverpoolnak.
Én sem Ãrnám le az ellenfelet, szerintem szoros lesz, de végül 1 góllal nyerünk. Érdekes, hogy idén is francia csapattal kezdünk a csoportkörben (tavaly Marseille ellen 2-1 ide).
Condor:
A hétvégi parádé után jó lenne egy ilyen kezdő:
Abbiati - Zambrotta, Nesta, Yepes, Antonini - Pirlo, Gattuso, Seedorf - Ronaldinho, Inzaghi, Pato.
De gondolom vmi ilyesmi lesz:
Abbiati - Zambrotta, Bonera, Nesta, Antonini - Pirlo, Ambrosini, Gattuso - Ronaldinho, Ibrahimovic, Pato.
Condor:
Abbiati - Zambrotta, Nesta, Yepes, Antonini - Pirlo, Gattuso, Seedorf - Ronaldinho, Inzaghi, Pato.
Abbiati - Zambrotta, Bonera, Nesta, Antonini - Pirlo, Ambrosini, Gattuso - Ronaldinho, Ibrahimovic, Pato.
Chris-uno:Condor:
Majdnem...Az ilveromilanista szerint:
Abbiati - Abate, Nesta, Bonera, Antonini - Ambro, Pirlo, See - Dinho, Pato, - Ibra lesz. Bár még ez sem tuti, és nem is vmi biztató a két széle...
Condor:
Abatino:Condor:
Látom, nem vagy egy Ibrahimović-fan. De Ronaldinho játszott már valaha jobbszélsőt, vagy ez a csel?
Condor:
Rosszul Ãrtam, de amúgy kÃváncsi lennék, milyen lenne 1x megcserélni mondjuk félórára Patót és Dinhót, nem hiszem, hogy nagyon zavarba lennének.
milanfan:Condor:
Rosszul Ãrtam, de amúgy kÃváncsi lennék, milyen lenne 1x megcserélni mondjuk félórára Patót és Dinhót, nem hiszem, hogy nagyon zavarba lennének.
Csak annyi lenne, hogy Dinnyo tudna tamaszkodni a partjelzoben, igy egyel tobb vedo jutna a ellenek vedekezesre.
prosper:
Ime a holnapi meccsre készülő 19 fős keret :
Abbiati, Amelia, Roma, Antonini, Bonera, Nesta, Zambrotta, Yepes, Abate, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho, Ronaldinho.
Sérültek: Thiago Silva, Flamini.
Nem jelöltek : Jankulovski, Oddo, Papastathopoulos.
A görög miért maradt ki ?
milanfan:Condor:
Csak annyi lenne, hogy Dinnyo tudna tamaszkodni a partjelzoben, igy egyel tobb vedo jutna a ellenek vedekezesre.
Condor:milanfan:Condor:
Vagy beadna mondjuk öt jó labdát jobbról, ami erőből van meglőve, nem lágyan, mint amikor balról pöckölgeti befelé, és amire a leghálásabb feladat érkezni...
Nem is értem, miért jó neki, hogy minden meccsen szinte csak a bal oldalon van, néha középre húzodhatna, mert a vonal mellett nem sok választás van, vagy befelé passzol, vagy visszaveszi a labdát. Nem nehéz kiismerni.
Condor:milanfan:Condor:
Vagy beadna mondjuk öt jó labdát jobbról, ami erőből van meglőve, nem lágyan, mint amikor balról pöckölgeti befelé, és amire a leghálásabb feladat érkezni...
Nem is értem, miért jó neki, hogy minden meccsen szinte csak a bal oldalon van, néha középre húzodhatna, mert a vonal mellett nem sok választás van, vagy befelé passzol, vagy visszaveszi a labdát. Nem nehéz kiismerni.
Kivi:Condor:milanfan:Condor:
Mondjuk szeretném én úgy visszavenni mint ő, s közben 4 embert elküldeni pizzáért :)
MilanLaci:Kivi:Condor:milanfan:Condor:
Mondjuk szeretném én úgy visszavenni mint ő, s közben 4 embert elküldeni pizzáért :)
Haszna van a csapatnak abból? Szerintem nincs.
Zárolt topik, további üzenetek Ãrása nem lehetséges.