Szép estét Hölgyeim és Uraim!
Csodálatos estét láthattunk. A tökéletesen futballozó csapat legyőzte a világ legjobbját. Meri-e még valaki azt mondani, hogy az olasz foci európa szégyene?
Azt is be kell azért ismernünk, hogy kellett ehhez az eredményhez a MU is. Ilyen lélektelen, akaratgyenge csapatot is ritkán látni. Köszönjük Sir! Persze a különböző fórumokon már megy a magyarázkodás:
- "csaló Milan nem is lehetne itt"
- "a MU több meccset játszott"
- "nem kedvezett az eső a technikás MU-soknak"
s hosszan lehetne sorolni.
Lényeg, ami lényeg, megmutattuk, hogy kell játszani.
Mindenki, minden egyes játékos tökéletesen játszott, gyakorlatilag hiba nélkül. Dida megtette, amit megkövetelt a haza. Nesta és Kaladze bombabiztosak voltak. Janku napról-napra jobb. Oddo pedig - leszámítva, hogy meg kéne tanulnia beadni - szintén fantasztikus volt. Hihetetlen volt látni egy olyan játékostól ekkora lelkesedést, aki nem rég, még Lazio mezben focizgatott. Tegnap tisztán lehetett látni, hogy melyik futballklub a legjobb csapat, mert bizony e téren mi vagyunk a legjobbak.
Gattuso zseniális. Azt a fránya cipőt, ha már egyszer nem volt jó a lábára... nekem adhatná! Szívesen elfogadnám! Pirlo hozta azt, amit régen is hozott, tőle is rég lehetett ilyet látni. Ambrosini meg Gattuso II.; tökéletesen fékezte meg a MU "támadgatásait".
Az ellenfél bezzeg... Hát már az első meccsen is keresgéltem az okokat, hogy miért is olyan zseniális a C. Ronaldo. De hát a sima Ronaldo egyenlőre jobb... Meg az is marad. Beképzelt szegény kis portugál, de most kicsit helyreraktuk. A többi MU-s se villogott.
A Vidic-Rio kettőstől a meccs előtt rettegnünk kellett... a MU-szukrolók szerint. Hány olyan hsz-t lehetett olvasni, hogy a "Vidic, majd leveszi Kakát a pályáról" vagy "gólt se rúgnak nekünk". Meg a "mi biztos rúgunk gólt, aztán a Milan úgy se rúg 2-t". Nekik is sikerült megmutatni. A Vidic meg szerény véleményem szerint a meccs legrosszabb embere volt. De hát emiatt nem nagyon bánkódunk.
Egy valamiben voltam biztos a meccs előtt, hogy szoros lesz. Hát nem jött be... Bár én 92:00-ig rágtam a körmöm, hogy "Legyen má' vége, mostmostmost". De aztán végre lefújta...
C.A. is kivételesen jó volt, bár azért elég korán hozta le Kakát. Azért akkor még volt jó pár perc hátra... Találhatott volna a MU gólt. Persze más kérdés, hogy a tegnapi Milan a világ bármely csapatát legyőzte volna.
Seedorf előtt meghajlok. Nemrég ki akartam rakatni a csapatból, azóta egyre jobb. S végre látni rajta, hogy égeti belülről a tűz... Egyedül talán Pippot éreztem haloványnak, valamikor miatta lettem Milan szurkoló, de mára sajnos már nem igazán van/lehet a csapat hasznára. Gila is jó volt, beállásával azonnal ismét veszélyesebbek lettek a támadásaink, jól mozgott, s végrevégre gólt rúgott. A BL-döntőn vele kell kezdeni.
Valakit kihagytam? Az Istenről nem lehet elfelejtkezni... Nem kétséges, hogy a világ legjobbja nálunk játszik. Kaká. Zseniális, fenomenális, géniusz. Jó, elfogult vagyok, Kaká mezben Milan sállal a nyakamban ültem itt... Hát ki mást tartanék a legjobbnak? De aki a MU-nak 3-at hint lazán, az meg is érdemli. S ami különösen értékessé teszi: védekezett, becsúszott, szerelt. S volt olyan, aki C. Ronaldoval merte összehasonlítani? Hát hol csinál ilyet a kis portugál? Joga bonitoban biztos nagy szám lenne, csak hát a foci csapatjáték, abban meg nem valami nagy szám... Amikor Kaká felemelte a kezét, s egy stadion kezdett el ordítani... Hihetetlen. 25 évesen teljesen érett játékos, s még mindig vannak benne lehetőségek. Külön kiemelném a jelenetet, mikor Gattusot nyugtatta. Akkor éreztem, hogy ez a srác már nem csak a meccsen a csapat vezéregyénisége. Meg kell kapnia az aranylabdát!
Gratulálok a MU-nak is, a különböző fórumokon a legtöbb MU-s nagyon intelligensen nyilatkozott. Szívből szorítok nekik a FA-kupáért és a bajnokságért.
A mieinknek meg köszönöm, a legnagyobb élmény volt ez a meccs!
Elküldve: 2007.05.03. 22:29
#